Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 32
Златото е удивително нещо! Който го притежава, той е господар на всичко, което иска. Златото може дори да проправи пътя за душите в небето.
Христофор Колумб
Колкото по-деликатна и амбициозна е душата, толкова по-нататък мечтите я разграничават от възможни неща.
Шарл Бодлер
В дълбините на бутилката душата на виното изпя една нощ. Пийте вино, пийте поезия, пийте добродетел.
Шарл Бодлер
Лъжата носи душа и тяло в безкрайно мъчение.
Шота Руставели
За нещастие, хората не се променят - във всеки случай, не променят основното. Те само се приспособяват. Това, очевидно, е същността на брака - двама души се приспособяват един към друг.
Артър Хейли
Няма по-лошо проклятие от това да усетиш, че душата е спряла да расте, докато тялото копае в земята...
Аугуст Стриндберг
Страстта започва там, където телата ви се обединяват и завършва там, където душите ви танцуват. Когато вашите духове могат да се обединят едновременно, когато телата ви станат едно цяло, тогава всички вие ще правите любов. Между вас няма да остане нищо, което да не е любов. Това е свещено причастие. Това е екстаз.
Барбара де Анджелис
Душите на героите понякога изпитват моменти от такова униние, което един обикновен човек дори не може да си представи.
Болеслав Прус
При човек няма възраст, а състояние на душата.
Валентина Беднова
Лошите мисли са самоубийство за душата.
Виктор Юго
Вратите са широко отворени, а душата е заключена.
Владимир Висоцки
Една организация на производителите на пури веднъж каза, че съм най-известният пушач на пури в света. Не знам дали е вярно, но веднъж, докато посещавах Хавана, отидох във фабрика за пури. Там имаше четиристотин души, които свиваха пури и когато ме видяха, всички се изправиха и аплодираха.
Граучо Маркс
Всяка постъпка, която е в разрез с нашето вътрешно "аз", е рана, която ние нанасяме на собствената си душа.
Алберт Швайцер
Невинна душа може да понесе презрението на целия свят, но за нея няма нищо по-трудно от подозренията на онзи, когото обича.
Джеймс Фенимор Купър
При всеки има своя мъдрост, в зависимост от склада на душата. Моята за мен е толкова безспорна, колкото вашата за вас.
Джек Лондон
Душата на жената е създадена в ада.
Джими Пейдж
Растежът на душата е нашата цел и има много начини да насърчим този растеж, като например чрез любов, природа, излекуване на раните ни, прошка и служба. Душата расте добре, когато дава и получава любов. Подхранвам душата си ежедневно, като обичам другите и съм уязвим към тяхната любов. В крайна сметка любовта е глагол, дума за действие, а не съществително.
Джоан Борисенко
Необходимо е известно напрежение, за да расте душата и ние можем да го използваме добре. Можем да търсим всяка възможност да даваме и получаваме любов, да ценим природата, да лекуваме нашите рани и раните на другите, да прощаваме и да служим.
Джоан Борисенко
Ако вярваме, че Вселената е недружелюбна и че самите ни души са в опасност, в най-добрия случай мирът ще бъде неуловим.
Джоан Борисенко
Природата е друг важен аспект на подхранването на душата. След поход в планината, където живеем, например, изпитвам забележително чувство на благодарност и страхопочитание. Умът ми утихва и ми позволява да виждам по-ясно красотата на творението. И чрез тази благодарност красотата на Вселената се отразява обратно на създателя.
Джоан Борисенко
Ние се спускаме като камъчета в езерата на душите на другите и орбитата на нашите вълни продължава да се разширява, пресичайки се с безброй други.
Джоан Борисенко
Нищо освен Бог не може да задоволи душата ви.
Джон Уесли
Предишна
1
...
31
32
(Текуща)
33
...
79
Следваща