Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 30
Олимпизмът е доктрина за братството между тялото и душата.
Пиер дьо Кубертен
Макар и горчиво нещастие - бъди, душа, твърда.
Рабиндранат Тагор
Да бъдеш в самота е само своего рода гипсова превръзка за лечение на душата.
Райнер Мария Рилке
Когато практикуваме да умираме, ние се учим да се идентифицираме по-малко с Его и повече с Душа.
Рам Дас
Тя обичаше музиката, помисли си, че музиката е мъка и щастие неразделно съединени, както в истинският живот, както във нейната собствена душа.
Андрей Платонов
Всъщност нищо особено няма, дори да умре, - хиляди милиарди души вече са преживели смърт и никой не се е оплакал.
Андрей Платонов
Да погребете любовта в душата си е все едно за сдържате гняв. Тя просто те изяжда отвътре, като те подлудява.
Ришел Мийд
Всички пътища към ума идват от душата, но нито една не води назад.
Роберт Музил
Злото е заразна болест. Вирусът поразява тялото, когато имунитета е отслабен. Злото търси възможно да завладее нас в нашето съзнание и в нашата душа.
Робърт Блох
Старостта е състояние на душата.
Рут Рендъл
Трябва да правите своята работа с душа, но съвсем не непременно с кръв.
Ръдиард Киплинг
Какъв е смисълът от летящите машини, ако при човек има съвсем друг инструмент за полет - душата?
Салвадор Дали
Мен ме интересува не само тази реалност, която ни обкръжава, но и тази, която е вътре в нас. На мен ми е интересно не само събитието, но и събитието на чувствата. Да го кажем така - душат на събитията. За мен чувствата са реалност.
Светлана Алексиевич
Дяволът има много мрежи: едри за грубоватите души и фини - за по-нежните.
Себастиан Хафнер
Писателите са инженери на човешката душа, а инженерните на писателите са критици.
Славомир Мрожек
Душите, които не практикуват молитва, са като хора, чиито крайници са парализирани.
Тереза Авилска
Стремете се да затворите очите на тялото и да отворите тези на душата и да погледнете в собственото си сърце.
Тереза Авилска
Душата е като кристал в слънчевата светлина, над който е хвърлена дебела черна кърпа, така че колкото и ярко да е греело слънцето, кристалът никога не може да го отрази.
Тереза Авилска
Двама души, които разговарят честно, могат да бъдат вдъхновени от чувството, че са ангажирани в съвместно начинание, целящо да изобретят изкуство, което не е опитвано досега.
Тиодор Зелдин
Когато двама души говорят с взаимно уважение и слушат с истински интерес да разберат друга гледна точка, когато се опитват да се поставят на мястото на друг, да влязат в кожата му, те променят света, дори и само с минутна сума, защото те установяват равенство между две човешки същества.
Тиодор Зелдин
Имам много интересен живот. Обичам да преодолявам трудности. И съм готов да нося върху себе си отговорността за бащинство, продуценство, актьорство и всичко ми е ми е по душа. И още, аз винаги обичам да се променям и развивам. Мисля че това ми е в кръвта.
Том Круз
Престъпникът несъмнено е лоша душа, която е наказана заради бедността си.
Томас Бернхард
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
79
Следваща