Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 3
Задължение на душата е да бъде вярна на собствените си желания. Тя трябва да се откаже от стремежа си да господства.
Ребека Уест
Душа без въображение - все едно, като обсерватория без телескоп.
Хенри Уорд Бийчър
Изповедта винаги е слабост. Гробницата на душата пази своите тайни, и получава наказанието си в мълчание.
Дороти Дикс
Най-лесно ми е да общувам с десет хиляди души. Най-трудно ми е с един.
Джоан Байз
Ако двама души винаги са съгласни един с друг, това значи, че мисли само единият от тях.
Линдън Джонсън
Благословено е влиянието на една истинска, обичаща човешка душа върху друга.
Джордж Елиът
Нито висока интелигентност, нито въображение, дори и двете заедно не правят гения. Любов, любов и любов – това е душата на гения.
Волфганг Амадеус Моцарт
Цялата ми душа е вик, а работата ми е коментар на този вик.
Никос Казандзакис
Вашият взор ще се проясни едва тогава, когато успеете да погледнете в собствената си душа.
Карл Густав Юнг
Едно от доказателствата за безсмъртие на душата е това, че милиони хора вярват в това; също така милиони вярваха, че земята е плоска.
Марк Твен
Духовните отношения са много по-ценни от физическите. Физическите връзки без духовни са същите като тялото без душа.
Махатма Ганди
Лошо е, когато на човек не му достига разум; но двойно по-лошо е, когато не му достига душа.
Самюел Джонсън
Дистанцията е душата на красотата.
Симон Вейл
Човек не може да бъде непоправимо лош, ако се смее поне веднъж от душа.
Томас Карлайл
Златото е убило повече души, отколкото желязото тела.
Уолтър Скот
Това, което ти наричаш страст не е душевна енергия, а триенето между душата и външният свят.
Херман Хесе
Музиката е единственият универсален език, който няма нужда от превод, на нея душа говори с душата.
Бертолд Ауербах
Най-големите конфликти не са между двама души, а между човек и себе си.
Гарт Брукс
Само страстите и само великите страсти могат да въздигнат душата до велики дела. Без тях имаме край на всяка възвишеност както в нравствения живот, така и в творчеството.
Дени Дидро
Когато получих Нобелова премия, единственото голямо плащане в брой, като трябваше да видя, какво да правя с тях. Най-простият начин да отхвърля този "горещ картоф" беше да ги инвестирам, купувайки акции. Аз знаех, че приближава втората световна война и се боях, че ако имам акции, които ще растат в случай на война, то щях да искам война. Затова помолих своя агент да купи акции, които в случай на война ще спаднат. Той така и направил Аз загубих своите пари и съхраних душата си.
Алберт Сент-Дьорди
Ако обичаш двама души едновременно, избери втория. Ако ти обичаше първия, то нямаше да се влюбиш във втория.
Джони Деп
Не целуваш устните ми, а душата.
Джуди Гарланд
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
...
79
Следваща