Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 24
Убийството на един човек те прави убиец. Убиването на милион души ви прави крал. Убиването на всички тях ви прави Бог.
Франк Перети
Кога започва животът? Кога влиза душата? Това е религиозен въпрос. Науката няма да може да помогне с това.
Франсис Колинс
Айоли опиянява нежно, изпълва тялото с топлина, а душата с ентусиазъм. По своята същност той концентрира силата, веселбата на Прованс: слънчева светлина.
Фредерик Мистрал
Именно омразата разяжда душата, като силната киселина, без да оставя в нея прости човешки чувства.
Фредерик Форсайт
Вярвам, че страхът е най-ефективното средство за унищожаване на душата на индивида - и душата на хората.
Ануар Садат
Най-силните връзки са между двама души, които могат да живеят един без друг, но не искат.
Хариет Лернер
Ако искате да допринесе за бъдещето си, вложете в него част от душата му.
Хелън Хейс
Но да продължим; както по ред и място, така и по отношение на нейното Сътворение, жената далеч превъзхожда мъжа. Нещата получават своята стойност от материята, от която са направени, и отличното умение на техния производител: гърнетата от обикновена глина не трябва да се съревновават с китайските съдове, нито калаените прибори да се отличават с достойнството на тези от сребро... Жената не е съставена от всяка неодушевена или мерзка мръсотия, но от по-рафинирана и пречистена субстанция, оживена и задействана от Разумна Душа, чиито операции я представят като лъч или ярък лъч на Божествеността.
Хайнрих Корнелий Агрипа фон Нетесхайм
Това е философия, защото ни дава ясно обяснение на схемата на еволюция както на душите, така и на телата, съдържащи се в нашата слънчева система.
Чарлз Ледбитър
Всички събития от вашето минало са формирали леща или парадигма, през която виждате света. И тъй като ничие минало не е точно като това на някой друг, няма двама души, които да виждат еднакво.
Шон Кови
Битката е в ход и нищо по-малко от душата на Америка е заложена на карта.
Артър К. Брукс
Страстта е идеалната среда, в която човешката душа се проявява в своята пълнота и съвършенство.
Юкио Мишима
Литературата се ражда от дълбините на народната душа.
Адам Мицкевич
Виждам хора, които говорят за Америка и след това я подкопават, като не обръщат внимание на нейната душа, на нейната поезия. Виждам поляризация, редукционизъм и повърхностност.
Азар Нафизи
Поразява ме, когато хората говорят, че при електронната музика няма душа и винят компютрите. Соча ги с пръст, като им казвам: "Тук няма душа!". Ти не можеш да виниш компютъра. Ако в музиката няма душа, то е защото никой не я е вложил в нея. И това не е по вина на инструмента.
Бьорк
Отдадох ви душата си - за миг и завинаги.
Валерий Брюсов
Планините имат правила. те са строги правила, но те са налице и ако ги спазвате, сте в безопасност. Планината не е като хората. Планината е искрена. Оръжията за завладяването й съществуват във вас, във вашата душа.
Валтер Бонати
Променете тъканта на собствената си душа и собствените си визии и вие променяте всички.
Вейчъл Линдзи
За съжаление някои от колективните ни членове изглеждат като мъртви души.
Виктор Черномирдин
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
За мен музиката е нещо, което преминава през душата и се настанява в сърцето.
Виталий Гиберт
Най-добрата защита срещу негативизма е на първо място позитив в душата и по отношение на света около вас. Точно както плевелите не растат в добре поддържана цветна леха, поддържайте душата си чиста и подредена. Посейте там семената на любовта... Няма да отнеме много време, докато отгледате дърво, чиято корона ще се скрие от всякакви трудности в живота и ще ви направи щастливи...
Виталий Гиберт
Предишна
1
...
23
24
(Текуща)
25
...
79
Следваща