Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 22
Където и да ме отведе историята ми, колкото и тъмна и трудна да е темата, винаги има някаква надежда и изкупление, не защото читателите харесват щастливия край, а защото съм оптимист по душа. Знам, че слънцето ще изгрее сутрин, че има светлина в края на всеки тунел.
Майкъл Морпурго
Какво правя на света ли? - Слушам своята душа.
Марина Цветаева
Вярата е да приемем това, което няма смисъл, което не можем да докажем, но знаем дълбоко в душите си, че е реално.
Меган Макафърти
Един слепец може да види какво чувства тя към теб и ти към нея. Душите ви не са просто преплетени; те са слети.
Мелина Маркета
Педагогът е инженер на човешката душа.
Михаил Калинин
Красотата е това, което е вътре. Ако ти е добре на душата, ако на никого не желаеш зло, ти можеш по-дълго да останеш млад. Без това никакви процедури няма да помогнат.
Мишел Мерсие
Любовта е свободното упражнение по избор. Двама души се обичат само когато са напълно способни да живеят един без друг, но избират да живеят един с друг.
Морган Скот Пек
Днес, ако погледнете финансовите системи по целия свят, повече от половината население на света - от шест милиарда души, повече от три милиарда - не отговаря на изискванията за вземане на заем от банка. Това е срамно.
Мухамад Юнус
Хората си мислят, че ще си изкарват прехраната с поезия. Преди десет години може би няколко души го направиха. Точно сега, никой, не мисля.
Ник Тошес
Отражението, достоверността на живота, който блести в плътските клетки от душевния източник, е единствената причина за привързаността на човека към тялото си; очевидно той не би отдал грижовна почит на буца глина. Човешко същество погрешно се идентифицира със своята физическа форма, защото жизнените потоци от душата се пренасят в плътта с такава интензивна сила, че човек бърка ефекта за причина и идолопоклоннически си представя, че тялото има собствен живот.
Парамаханса Йогананда
Душите, свързани заедно, не могат да бъдат завинаги разкъсани от разстояние, нито от смърт.
Пати Калахан Хенри
Винаги, когато режисирах пиесата, винаги се опитвах да избирам хора, които не са непременно като героите, а хора, за които смятах, че притежават основния компонент, който героят притежава, някаква душа за него.
Патрик Марбър
Смехът е катарзисен и прочистващ, че е полезен за тялото и душата, а когато е истински, е по-добър от секса.
Патриша Гафни
Не съм задължен нито с пенс на нито една жива душа, разбира се, не считайки търговците.
П. Г. Удхаус
Но когато тръгнем да разберем някой вътре? Това пътуване ли свършва? Дали душата е място на фактите? Или предполагаемите факти са само измамни сенки на нашите истории?
Паскал Мерсие
Книгите никога не са безобидни... те или ни укрепват, или ни отслабват във вярата. Някои от тях правят това дори докато ни забавляват, други докато ни учат. По невидим начин тяхното учение прониква в сърцата и душите ни, за да продължи работата си вътре, и ние вдишваме духа на тези книги като лечебни или отровни пари. Те могат да донесат най-големи ползи и най-голяма разруха, защото от техните идеи, които разпространяват, произлизат делата на бъдещето.
Петер Пранге
Чуждата болка не е болка на своята душа.
Пиер Корней
Ако никога повече няма да те имам след тази нощ, в този момент, ще останеш съпруга на моята душа. Пазител на сърцето ми.
Пинелъпи Уилямсън
Ясно е, че ритуалите и жертвоприношенията могат да сплотят хората и може да се окаже, че група, която прави такива неща, има предимство пред тази, която не го прави. Но не е ясно защо трябва да се намесва религия. Защо се въвеждат богове, души, задгробен живот, чудеса, божествено сътворение на вселената и т.н.?
Пол Блум
Това отдръпване от дневния смут в творческа тишина не е лукс, прищявка или безполезност. Това е необходимост, защото се опитва да осигури условията, при които сме в състояние да се поддадем на интуитивните напътствия, подтици, предупреждения, учения и съвети, а също и на вдъхновяващия мир на душата. Разтваря психическото напрежение и лекува негативните емоции.
Пол Брънтън
Гордея се за това, че на моята душа стои клеймото на рокендрола.
Пол Маккартни
Ти разбираш, колко силно обичаш човек, когато разкриеш неговата душа и разкажеш за предишния живот.
Пол Маккартни
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
79
Следваща