Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 21
Думите ми изглеждат ли тъмни за теб? Мрак в душите ни - не мислите ли?
Джеймс Джойс
Една духовно оптимистична гледна точка поддържа, че Вселената е изтъкана от тъкан на любовта. Всичко, което се случва, в крайна сметка е за добро, ако сме готови да се изправим с него челно и да използваме нашите несгоди за растеж на душата.
Джоан Борисенко
Да подхранваш душата означава да станеш по-добър, по-състрадателен, по-мъдър и по-любвеобилен, често чрез вземането на трудни избори, които насърчават растежа, а не безопасността. Подхранването и израстването на душата е самата причина за човешкия живот...
Джоан Борисенко
Мъката в душата може да убие бързо, много по-бързо, от инфарктът.
Джон Стайнбек
Щастливият завършек на приказка, мит и божествена комедия на душата не трябва да се разглежда като противоречие, а като превъзходство над вселенската трагедия на човека.
Джоузеф Камбъл
Душата ти често е бойно поле, според твоя разум и твоя преценка водят война срещу твоята страст и твоя апетит.
Джубран Халил Джубран
Аз не целувам хората с устните ми. Аз ги целувам с душата ми.
Джъстин Тимбърлейк
Не мраморните вестибюли създават величие за учения, а неговата душа и ум.
Александър Флеминг
Всички монарси са тирани в политиката, всички индивиди са бунтовници в душите.
Едмънд Бърк
Всеки път, когато създавате красота около себе си, възстановявате собствената си душа.
Алис Уокър
Има моменти, когато независимо от позата на тялото, душата е на колене.
Виктор Юго
Такива истории растат от гнила шума, натрупана на дъното на душата.
Джон Роналд Руел Толкин
По време на война единствената сигурна защита е офанзивата, а ефективността на офанзивата зависи от войнствеността в душите на тези, които я провеждат.
Джордж Патън
Ако душата ти те тегли нанякъде, не се съпротивлявай... Тя единствена точно знае какво ни е необходимо...
Ерих Мария Ремарк
Където няма любов, там няма и душа.
Николай Карамзин
Тежка е борбата на душата с тялото, тежка е борбата на човека със самия себе си.
Николай Некрасов
Раят е видение на изпълненото желание, а адът е само сянка на горящата душа!
Омар Хаям
Душата се ражда стара и постепенно се подмладява. Това е комичната страна на живота. Тялото се ражда младо и постепенно остарява. Това е трагичната страна на живота.
Оскар Уайлд
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Душата е дадена на свинското место вместо сол, че месото да не се развали.
Хризип
Тъй като любовта расте във вас, така расте и красотата. Защото любовта е красотата на душата.
Августин
Просто се опитайте да научите истината, като се обърнете към духовен учител. Попитайте го покорно и му оказвайте услуга. Самореализираната душа може да ви предаде знание, защото е видяла истината.
А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
79
Следваща