Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 18
Бог никога не отговаря на молитвите. Хората отговарят на собствените си молитви, като знаят как да свържат и използват божествената енергия на Създателя и богоподобната сила в собствените си души.
Йехуда Бърт
Намерете добра мелодия и вашата композиция, каквато и да е била, ще бъде прекрасна и непременно ще се хареса. Това е душата на музиката, нейният живот, нейният смисъл, същността на композицията.
Йозеф Хайдн
Но как може мъртвите може да са мъртви, ако живеят в душата на онези, които са останали?
Карсън Маккълърс
Дори през тъмното, дори през загубата, дори и през празнотата, душата ще говори на душата.
Катрин Фишър
В дълбочината на душата ми аз съм мило момиче, което иска само да се весели.
Кейти Пери
Външно жената може да се държи учтиво и даже цинично, а в душата й да кърви.
Клариса Пинкола Естес
Ако удачно изберете работа и вложите в нея цялата си душа, то щастието само ще намери вас.
Константин Ушински
Ако имах толкова души, колкото има звезди, бих ги дал за Мефистофел!
Кристофър Марлоу
...Истинската любов може да се разбере по това, колко от по-добър става от нея човек, и още от това... колко изсветлява душата от нея.
Леонид Андреев
Меланхолията ме държеше като заложник, а пчелите изградиха кошер от тъга в душата ми.
Лори Халсе Андерсен
Оцелях. Тук съм. Объркана, прецакана, но тук. И така, как мога да намеря пътя си? Има ли верижен трион на душата, брадва, с която мога да премахна в спомените или страховете си?
Лори Халсе Андерсен
Голямото изкуство на филмите не се състои в описателно движение на лицето и тялото, а в движенията на мисълта и душата, предадени в някаква силна изолация.
Луиза Брукс
Нека мечтаем за утрешния ден, в който можем истински да обичаме от душата и да познаем любовта като върховна истина в основата на цялото творение.
Майкъл Джексън
Никога не подценявайте подлостта в душите на хората... Дори когато те са мили. Особено, когато са мили.
Алис Мънро
Завистта е безпокойство (неудовлетворение) на душата, произтичащо от това, че желано от нас благо притежава друг човек, който не считаме за по-достоен от нас да го има.
Готфрид Лайбниц
Но душата няма култура. Душата няма национална принадлежност. Душата няма цвят, акцент и начин на живот. Душата е вечна. Тя е една. И когато сърцето изживява своите мигове на истина и на скръб, душата не може да бъде усмирена.
Грегъри Дейвид Робъртс
Обърнете внимание на хората, след срещата с които, нещо светло и щастливо се установява в душата ви. И ги пазете!
Ошо
Смехът отваря сърцето и успокоява душата. Човек никога не трябва да приема живота толкова сериозно, че да забрави да се посмее на себе си.
Робин Шарма
Способността за творчество е велик дар от природата; актът на творчеството в душата на творящия е велико тайнство; минутата на творчество е минута на велико свещенодействие.
Висарион Белински
Новият лидер трябва да бъде в състояние да промени една организация, останала без мечти, без душа и без визия ... някой трябва да осъществи това "събуждане по телефона".
Уорън Бенис
Никак не ме трогва онова, което пишат критиците. Знам, че дълбоко в душата си те обичат моите работи, но се страхуват да го признаят.
Салвадор Дали
Свободата е най-ревнивата и взискателна любовница, която може да подмами и ума, и душата на човека. Тя не иска да има нищо общо с човек, който не иска да й се отдаде изцяло. Но щем веднъж изпепеляващата жар на нейните неустоими, сияещи очи се разгори в сърцето на жертвата, той вече знае, че на света няма друга усмивка освен нейната.
Кларънс Дароу
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
79
Следваща