Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 15
Пазете част от вашата душа за тези хора, които действително обичате.
Пол Бетани
Възвишеността на замисъла ни показва душа на художник.
Пол Сезан
Индира Ганди, премиер-министър на Индия е буита. Тя беше майка не само за мен, но и за всички вас, мои съотечественици. Никой не скърби така за душата и, като акт на насилие в коя да е част от странта...
Раджив Ганди
Никога не можем да имаме твърде много подготовка и тренировки. Трябва да сме силен конкурент. Трябва строго да се придържаме към основния принцип, че нищо по-малко от пълно равенство не е достатъчно. Ако направим компромис на този принцип, нашата душа е мъртва.
Ралф Бънч
Какво е душата? Тя е като електричеството - не знам наистина какво е то, но е сила, която може да освети стая.
Рей Чарлс
Въпреки всичките ми добри намерения, има дни, в които нещата се объркват или изпадам в стари навици. Когато нещата не вървят добре, когато съм сприхав или ядосан, ще осъзная, че не съм обръщал внимание на душата си и не съм следвал най-добрата си рутина.
Робърт Фулам
Природата, разбира се, има своя дял в живота на душата и в многобройни прояви влияе дълбоко на човешкия живот. Но този естествен живот на душата е периферен, просто допълнение към материалните явления на природата.
Рудолф Ойкен
Цялата природа започва да ни нашепва тайните си чрез звуците си. Звуците, които преди бяха неразбираеми за душата ни, сега се превръщат в смислен език на природата.
Рудолф Щайнер
Нека душата ми цъфти в любов за цялото съществуване.
Рудолф Щайнер
Не ни остава нищо друго, освен да видим как можем да бъдем одобрени от Него и как можем да прехвърлим тежестта на слабите си души в правенето на добро върху Него, който е Бог всемогъщ.
Самюел Ръдърфорд
Бях малко момче, когато срещнах сюрреалистите и дадаистите. Възхищавах им се и те ме научиха на това: да се възхищавам. Възхищението е много важно. Хората, които не могат да се възхищават на другите, губят важна част от душата си. Душата ми се разви от много ранна възраст чрез срещи с възхитени хора.
Стефан Хесел
Душата не знае по-голяма мъка от това да си поеме дъх, който започва с любов и завършва със скръб.
Стивън Ериксън
Войниците получават броня за плътта и костите си, но те трябва да изработват свои собствени за душите си. Парче по парче.
Стивън Ериксън
Основно правило: Колкото по-важен е призивът или действието за еволюцията на нашата душа, толкова съпротивата ще изпитваме към преследването й.
Стивън Пресфийлд
Изкуството е нектар на душата събран в труд и мъки.
Теодор Драйзер
Работата на спасението, в пълния му смисъл, се отнася до (1) цели човешки същества, а не само души; (2) за настоящето, а не просто за бъдещето; и (3) за това, което Бог прави чрез нас, а не само за това, което Бог прави в и за нас.
Н. Т. Райт
На първо място, трябва да обичате природата си с цялото си сърце и душа и да бъдете в състояние да я изучавате и любувате с часове.
Уилям Адолф Бугеро
Това вечно бързане на работа и компания ме съсипва душата, ако не и тялото. Повече уединение и по-ранни часове!
Уилям Уилбърфорс
Хората, които обичаме, почти винаги имат по-голяма власт над нашата душа, отколкото ние самите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Хората казват, че очите са прозорци към душата.
Халед Хосейни
Компаниите са общности. Има дух на съвместна работа. Общностите не са място, където няколко души си позволяват да бъдат посочени като единствено отговорни за успеха.
Хенри Минцбърг
Ничия смърт не идва, без да направи някакво впечатление, а хората, близки до починалия, наследяват част от освободената душа и стават по-богати в човечеството си.
Херман Брох
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
79
Следваща