Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 13
Възможно е, раят за душите на умрелите да се намира в сърцата на живите.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Ако вие живеете повърхностен живот, вашата душа страда.
Алберт Швайцер
Имате една работа на земята - да спасявате души.
Джон Уесли
Връх на неудобството е все още да има романтизъм в душата, а ревматизъм в кракът.
Дон Аминадо
Имаме толкова много думи за състояние на душата, и така малко - за състоянието на тялото.
Жана Моро
Искам да ме обичат, както винаги съм обичал аз, с всичката страст на душата ми.
Ален Делон
Истината живее само в откритата душа, а авторитета - само в чистата уста.
Жорж Санд
Тайната на човешката душа се заключава в психическите драми от детството. Стигнете до дъното на тези драми, и изцелението ще дойде.
Зигмунд Фройд
Не се страхувам да оставя душата си свободна. Душата трябва да бъде изпитана за сила, иначе тя не се развива...
Изабел Аджани
Ако целта на цялото човешко изследване беше само да създаде в познанието отражение на света, какъвто съществува, каква стойност биха били всичките му усилия и болки, които биха могли да доведат само до напразно повторение, до имитация в душата на това, което съществува без него?
Карл Фридрих Гаус
Ако при двама души мнението винаги съвпада, и двамата не са годни за нищо.
Конрад Аденауер
Несъвместимост: тя го обича от цялата си душа, а той от цялото си тяло.
Константин Мелихан
Аз вярвам, че когато двама души са свързани със сърцата си, няма значение какво правиш, кой си или къде живееш; няма никакви граници и бариери, когато двама души трябва да бъдат заедно.
Джулия Робъртс
На страстите науките и изкуствата са задължени за откритията, а душата - за благородството.
Клод Адриан Хелвеций
Каква полза има човек да спечели целия свят, ако - как беше по-нататък? - загуби душата си?
Оскар Уайлд
Всеки може да е съпричастен със страданията на приятел, но е необходима много фина душа, за да си съпричастен и с успехите му.
Оскар Уайлд
Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш. Устой му, и душата ти ще се разболее от копнеж по нещата, които си е забранила.
Оскар Уайлд
Душите, подобно на поточетата и растенията, също се нуждаят от дъжд, но по-различен; дъжд от надежда, от вяра, от нещо, заради което си заслужава да живеят. Когато не вали такъв дъжд, всичко в душата умира, въпреки че тялото продължава да живее. За такъв човек би могло да се каже, че тялото му някога е имало душа.
Паулу Коелю
Холивуд е способен да разкъса човешката душа парче по парче. Няма такава човешка мечта, която Холивуд да не би могъл да низвергне до състоянието на чудовищна пародия."
Уилям Бъроуз
Смирението е в основата на всички останали добродетели, следователно в душата, в която тази добродетел не съществува, не може да има друга добродетел, освен само привидно.
Августин
Дуалистите смятат, че тялото и душата са отделни същества и че душата ще продължи отвъд съществуването на физическото тяло.
Майкъл Шърмър
Или душата оцелява след смъртта, или не, и няма научни доказателства, че тя оцелява.
Майкъл Шърмър
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
79
Следваща