Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Душа" - страница 11
Миналото е отечеството на човешката душа. Понякога ни овладява тъка по чувствата, които някога сме изпитвали. Дори мъка по някогашната скръб.
Хайнрих Хайне
Казват, че философите и истинските мъдреци са равнодушни. Не е вярно – равнодушието е паралич за душата, преждевременен край.
Антон Чехов
Корпорациите нямат нито задник да го изриташ, нито душа да я прокълнеш.
Андрю Джаксън
Когато всичко се обърка, имаш щастието да провериш душата си и да видиш дали има издръжливост и кураж! Тогава един невидим и всемогъщ враг – някои му казват Бог, други го наричат дявол, ще се втурне към нас, за да ни погуби; но ние не сме унищожени.
Никос Казандзакис
В душата на страхливите няма място за щастие.
Мигел де Сервантес
Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои.
София Лорен
Ако нямахме разумни души, нямаше да можем да вярваме.
Августин
Излъгваме се, когато си мислим, че общуваме помежду си чрез словото. Ако между нас няма дълбочина на тишината, думите не предават нищо - това е празен звук. Разбирането се случва на нивото, където двама души се срещат дълбоко в мълчание, отвъд всякакво вербално изразяване.
Антоний Сурожски
Кой може да начертае различните сили, действащи в една душа? Човекът е голяма дълбочина, Господи. Космите на главата му са много по-лесни за преброяване, отколкото чувствата му, движенията на сърцето му.
Августин
От двама души с еднаква сила по-силен е този, който е прав.
Питагор
Не прави тялото си гроб на своята душа.
Питагор
Тялото е оръдието на душата, а душата е оръдие на Бога.
Плутарх
Движението никога не лъже. Това е барометър, който казва състоянието на времето на душата на всички, които могат да го прочетат.
Марта Греъм
Най-брилянтните научни открития с времето ще се променят и може би ще остареят с появата на нови научни прояви. Но изкуството е вечно, защото разкрива вътрешния пейзаж, който е душата на човека.
Марта Греъм
Когато двама души се отнасят един към друг автентично и човешко, Бог е електричеството, което се разраства между тях.
Мартин Бубер
Жена ми е моята сродна душа. Не мога да си представя да бъда без нея.
Мат Деймън
Продадох душата си за свобода. Това е самотно, но е сладко.
Мелиса Етъридж
И при душата има скелет, и този скелет са спомените.
Милорад Павич
Вложете цялата си душа във филма и се надявайте, че хората ще го оценят - това е единственото за което актьора може да мечтае. Фактът, че зрителите излизат от кината развълнувани и вдъхновени, се явява за нас най-голямата награда.
Натали Портман
Добрите дела, които са свършени не от любов към човека и не от грижа за него, а за спасение на собствената душа, съвсем не са добри. Където няма любов, там няма и добро.
Николай Бердяев
Мъжете излагат душите си, жените - тялото, постепенно и само след тежка борба.
Андре Мороа
Оставил съм сърцето, душата и духът ми отворени за чудеса.
Патрик Суейзи
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
79
Следваща