Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Направа" - страница 80
Музиката както цялото изкуство и философията има за цел да ни обогати, одухотвори и да ни направи по-добри хора.
Любка Биаджони цу Гутенберг
Няма толкова лошо положение, от което политикът не би могъл да направи още по-лошо.
Брендън Биън
По-добре да се направи от нас, отколкото после да ни го наложат. (пълен текст - "Аз много отлагах и не исках да го правим и ние, но сега вече, след като го имат в Румъния, Унгария и даже във Франция, реших, че е по-добре да се направи от нас и да затвари вратата за произволи, отколкото да ни го наложат.", пред Коста Лулчев в по повод на приетия 23 януари 1941 г. в България Закон за защита на нацията за да се избегне въвеждането на тежките антиеврейски закони от Нюрнберг на Германия)
Борис III
Аз Цветанов си го обичам като дете, много години е покрай мен. Като министър си заложи главата срещу Хизбула и групировки у нас. Майка ми, обаче, казваше – внимавай дете да не сложиш лъжицата катран в кацата с мед, той това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил.
Бойко Борисов
Ако кмет, зам.-кмет някъде надигне главица или направи нещо, го омитам веднага, но не го връщам в партията. Навънка и това е.
Бойко Борисов
Мечтата на щастливеца – да направи другите щастливи.
Фил Боузман
Само аз мога да променя живота си. Никой не може да го направи вместо мен." - "Only I can change my life. No one can do it for me.
Керъл Бърнет
Побързайте да направите добро, докато все могат да ви отвърнат със същото.
Веселин Георгиев
Единственото, което може да се направи, е лъжата да бъде проницателно анализирана и извадена на показ. Демистифицирането е неизбежно и в него намирам изход.
Никола Георгиев
Оказва се, че всяка сутрин, щом се събудя, изпитвам върховно удоволствие, което днес откривам за първи път - това да бъда Салвадор Дали. И очарован се питам какво ли чудо ще направи днес този Салвадор Дали. И всеки ден ми става все по-трудно да разбера как останалите могат да живеят, без да бъдат Салвадор Дали.
Салвадор Дали
Парите не са важни за мен. Това не ми помага да подобря своите игрови качества. Това може да направи само всекидневната трудна тренировка. Като благодарност за доверието, което Ювентус ми оказа, се надявам да спечеля до 2000 г. европейската купа. С националния отбор бих желал да стана европейски или световен шампион. Лично пък се стремя към Златната топка за футболист на годината в Европа или титлата Най-добър футболист за годината във света. По тази причина мисля, че съм си заслужил напълно парите.
Алесандро Дел Пиеро
Никога не обвинявайте хората за това, което вие сами сте си причинили. Никога не изисквайте от хората това, което сами не можете да направите.
Петър Дънов
Това, което прави Microsoft е абсолютно незаконно. Помислете само. Ако искате да правите компютри, трябва да помолите Бил за разрешение. Ако обаче Бил реши да утрои цената на Windows, какво ще направите? Ще платите, защото просто нямате избор.
Лари Елисън
Човек винаги може да напише нещичко. Епиграми. Любовни писма. Трябва само да се направи нещо, за да си възстановиш навика за писане, да събудиш пак желанието у себе си.
Ърскин Колдуел
Ние живеем в епоха на траибализъм. Това е едно племе в Африка. При тях когато на смяна на едно поколение идва друго, то унищожава всичко, създадено от предишното, и започва отначало. И така 4000 години стоят на едно и също място. И при нас всяко поколение смята, че трябва да направи своята голяма промяна. А големи специалисти на големите промени са англосаксонците. Според тях големите промени стават бавно - като английската ливада - полека, но сигурно и едно върху друго се слага - синът след бащата. Всичко друго е игра на промени и революции.
Тончо Жечев
Стара, макар и рядко споменавана истина е, че народите са в много по-голяма степен жертви на обстоятелствата, отколкото отделния човек. Човекът е продукт на две неща: наследствеността, скрита в гените му и средата в която живее. От наследствеността си той не може да избяга, но може да промени средата. В краен случай, ако тя не му понася, той може да се вдигне и да отиде другаде. Далеч по-трудно е цял един народ да направи същото.
Веселин Кандимиров
Ако тогава няма прелом в общественото доверие, ще се направи извод, че трябва да бъде сменен и председателят. В противен случай от християни ще се превърнем в хора, които си избират тотеми и вярват в табута, а за мен това е грях. Не мога да бъда заложник и не бива да бъда правен на такъв.
Иван Костов
Първите ми произведения са стихотворения, първото, казваше се "Стъпките”, беше публикувано в пловдивски вестник. Само че редакторът – той не беше поет, а журналист, пишеше и проза, и публицистика, доста ми беше променил произведението – вероятно да го направи по-идеологически правилно, по-ясно. Минавах малко за неясен тогава.
Йордан Костурков
Ако публиката иска да помогне на футбола, нека да не слиза на неговото ниско ниво, а да се опита да направи нещо полезно за себе си и за България.
Йордан Лечков
Чудеса не стават: от една муха може да се направи само един слон.
Антон Лигов
Легитимната цел на управлението е да направи за човешката общност онова, което тя има нужда да бъде направено за нея, но което тя самата или изобщо не може да направи, или не може да направи достатъчно добре за отделния човек в качеството му на индивид.
Ейбрахам Линкълн
С Анна Караангелова се включихме в разговора, че имаме желание да се направи едно турне, може би, за първи път с толкова сериозен преход и толкова много места, населени с българи. Казахме, че точките са Молдова и Украйна с бесарабските българи и гагаузи.
Илия Луков
Предишна
1
...
79
80
(Текуща)
81
82
Следваща