Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Направа" - страница 48
В йерархията артистът е обърнат навън. Срещайки някой нов, той се пита: Какво може да направи този човек за мен? Как този човек може да подобри репутацията ми? В йерархията художникът гледа нагоре и гледа надолу. Единственото място, което не може да погледне, е мястото, което трябва: вътре.
Стивън Пресфийлд
Ако трябваше да излекувате рак или да напишете симфония или да разбиете студен синтез и не го направите, вие не само се наранявате, дори се унищожавате. Вие наранявате децата си. Ти ме нарани. Вие наранявате планетата.
Стивън Пресфийлд
Много от нас имат точно това преживяване на дхарма: спасителна лодка! Вкопчваш се в нея, защото това е единствената лодка, която имаш, а бурята се надига. Работиш върху това - гребеш колкото е възможно по-силно срещу бурята, защото трябва да оцелееш. Но постепенно морето се успокоява и не е нужно да гребете толкова силно и всъщност започвате да се наслаждавате на упражнението. Ставаш по-силен от усилието - както направи Ганди. Накрая бурята утихва. Имате магия за красиво време. Усещаш силата си. Започваш да обичаш това гребане. Започваш да обичаш самото море. Вие виждате във вълните неща, които другите не виждат. Започвате да виждате, че гребането на тази малка лодка на дхарма ви свързва с живота. Постепенно самата задача на гребането започва да се улеснява. Понякога е без усилие. Има моменти на възторг.
Стивън Коуп
Най-доброто и единственото, което един творец може да направи за друг, е да служи като пример и вдъхновение.
Стивън Пресфийлд
Много хора правят просто ужасни неща от искрена религиозна вяра, не използвайки религията като прикритие по начина, по който Саддам Хюсеин може да е направил, но наистина защото вярват, че това е, което Бог иска от тях, вървейки чак до Авраам готовност да пожертва Исак, защото Бог му е казал да направи това. Поставянето на Бог пред човечеството е нещо ужасно.
Стивън Уайнбърг
Погледнете живота си като пътуване, възможността да направите, която се пада само веднъж.
Стивън Шапиро
Няма сума пари на света, която да ви направи удобни, ако не се чувствате добре със себе си.
Стюарт Уайлд
Когато си несигурен, това отблъсква хората. За да харчат пари, хората трябва да дадат част от сигурността си. Когато ви превеждат пари, те трябва да се чувстват солидни; те трябва да чувстват, че получават нещо, което ще ги направи повече, защото плащат и стават по-малко в момента. Ако сте солидни, сдържани и сигурни, това им помага да се чувстват солидни, така че те прехвърлят парите си по-лесно.
Стюарт Уайлд
...сервитьорът трябва да дойде от място на концентрация, подчинение и пълно, неограничено обслужване. Нищо не е твърде трудно. Клиентът винаги е прав, дори когато греши. Няма ограничение за това какво ще направите, за да обслужвате, докато този човек е във вашия бар и е под вашите грижи.
Стюарт Уайлд
Той и аз имахме мост, който никой друг не премина, който ни направи любители на изкуството, страстни без докосване на плътта. Той ме накара да процъфтявам и оценявайки това, не можех да направя нищо, което да го застраши.
Сюзън Вриланд
Мислите, че образованието е нещо, което трябва да се направи, когато всичко останало се провали?
Т. Х. Уайт
Голиат беше шампион, чудовище, което никога не беше побеждавано, и тогава този млад човек, Дейвид, излезе напред, дете, което вярваше в Бог и го направи.
Тайсън Фюри
Нищо не може да се направи. Хората се раждат с определен процент късмет. Все още съм по-щастлив от всички. Нямаш представа колко от моите приятели вече са починали.
Такеши Китано
Помислете за това: ако нямате реални, осезаеми умения, тогава как можете да направите нещо? Може да се смеете и да кимате, но осъзнавате ли колко малко хора, когато им бъде зададен основният въпрос "Какво можеш да направиш?" препъвам се в отговора и няма какво да кажа? Това са повечето хора.
Такър Макс
За да получите това, което искате от живота, всичко, което наистина трябва да направите, е да бъдете честни за това, да не се страхувате да го постигнете и да се забавлявате, докато го правите - и в крайна сметка ще го получите.
Такър Макс
Ако просто нямате представа какво искате да правите, най-лошото нещо, което можете да направите, е да отидете в юридическия факултет. Ако можете да отидете в колеж, може би е добре да се забавлявате четири години и да научите малко, това е добре, но ако трябва да задлъжнеете с двеста хиляди долара, това не е нещо, което бих препоръчал.
Такър Макс
Никога не знаеш. По-нататък можете да направите много продуктови категории. Но мисля, че наистина първо трябва да изградиш ядрото си и хората да те познават и уважават за това.
Тамара Мелън
Какво трябва да направи човек, попитах аз, когато задълженията му към семейството му противоречат на други задължения - към приятели, към обществото, към себе си?
Тара Уестоувър
Увереността може да направи обикновеното красиво. Застанете прави, движете се бавно, проявете интерес и ако нямате какво да кажете, задавайте въпроси.
Тасмина Пери
...направи си услуга и се научи да хващаш живота за топките, скъпа. Не бъдете толкова обвързани в опитите си да направите правилното нещо, когато умното нещо е толкова болезнено ясно.
Тейлър Дженкинс Рийд
Хората говорят за лечение на аутизъм. Но ако сте се отървали от всички тези черти, кой ще направи следващия компютър?
Темпъл Грандин
Тъй като предмети като литература и история на изкуството нямат очевидна материална печалба, те са склонни да привличат онези, които гледат накриво на капиталистическите представи за полезност. Идеята да се направи нещо само за удоволствие винаги е разтърсвала сивобрадите пазители на държавата. Чистата безсмисленост винаги е била дълбоко подривна работа.
Тери Игълтън
Предишна
1
...
47
48
(Текуща)
49
...
82
Следваща