Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 8
Само глупак може да празнува годините на приближаването на смъртта.
Джордж Бърнард Шоу
Всеки трябва да бъде насилствено пренесен на друг континент от семейството му след първите 3 години от живота му.
Филип Ларкин
Ако само Юпитер щеше да ми върне миналите години и човекът, който бях...
Вергилий
Ако можеха да ми отрежат главата и да я наложат върху друго тяло, което беше, например, на 20 години, бих направила това.
Мелани Грифит
След свободните избори през 1989 година и след свободните избори 1990 година в републиките не е имало свободни избори.
Михаил Горбачов
Благодарен съм за тези 27 години, които прекарах в затвора, понеже те ми дадоха възможноста да се съсредоточа. Когато аз излязох на свобода, изгубих тази възможност.
Нелсън Мандела
Науката все още не е усвоила пророчеството. Прогнозираме твърде много за следващата година и все пак твърде малко за следващите 10.
Нийл Армстронг
Някой ми каза тази сутрин: "На какво отчиташ, че се дължи твоето дълголетие?" Не знам. Имам предвид, че не можех да планирам живота си по-добре. По всички сметки би трябвало да съм мъртъв! Само като си помисля за злоупотребата, на която подлагам тялото си - наркотиците, алкохолът, начинът ми на живот през последните 30 години!
Ози Озбърн
...В годините на вашия живот - живейте. Не си слагайте кръст. Не ходете с кисела физиономия.
Рей Бредбъри
По-добре да умреш край пътя, но достигайки своите цели, отколкото да живееш сто години, осъзнавайки, че си предал себе си.
Робърт Плант
Щастлива съм, че не съм интересна за списанията, пишещи за знаменитости. Тях ги интересуват млади актьори, чиито живот изобилства от събития: качили килограми, свалили килограми, забелязан на курорт с някоя, забелязана на басейн с някого. Всеки ден те носят сензации. А за мен пишат скучно: винаги съм във форма и съм омъжена за един и същ човек от вече много години.
Сигорни Уийвър
Ти имаш много години пред себе си да създадеш мечтите, за които ние дори не можем да си представим да мечтаем. Ти вече си направил повече за колективното подсъзнание на тази планета, отколкото някога ще знаеш.
Стивън Спилбърг
Повечето от филмите, които съм направил, вероятно биха били също толкова добри и преди 50 години и това е, защото притежавам доста старомодни ценности.
Стивън Спилбърг
Хората скоро ще живеят 100 години. Нашата представа за това как функционира семейството вече не е приложима. Не е добре да казваш, че ще имаш деца 15 години и след това ще се пенсионираш и ще имаш хобита, защото имаш още 40 години след 60 и си в добро здраве до 90 или нещо такова.
Тиодор Зелдин
Изгубих баща си, когато бях на 10 години и винаги търсех баща. Той ми липсваше страшно много.
Антъни Куин
След като усвоите времето, ще разберете колко е вярно, че повечето хора надценяват това, което могат да постигнат за една година - и подценяват това, което могат да постигнат за десетилетие!
Антъни Робинс
Купете само нещо, което бихте били напълно щастливи да притежавате, ако пазарът се затвори за 10 години.
Уорън Бъфет
Когато бях на 20 години, аз мислех само за любовта, аз сега обичам само да мисля.
Фаина Раневска
На осемнадесет години нашите вярвания са като планини, от които гледаме света, на четиридесет и пет - на пещери, в които се крием от света!
Франсис Скот Фицджералд
На първата година купуват мебели. На втората година пренареждат мебелите. На третата година делят мебели.
Фредерик Бегбеде
Самообладанието, както всички качества, се развива чрез упражнения. Който иска да управлява страстите си в зряла възраст, трябва да се научи това в младежките си години.
Хърбърт Спенсър
Имам повече спомени, отколкото ако бях на хиляда години.
Шарл Бодлер
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
82
Следваща