Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 7
Ако някой се стреми да анализира опита и реакциите през първите следвоенни години, надявам се, някой да каже, без да бъде обвинен в пристрастие, че за победителя е по-лесно, отколкото за победените да се застъпват за мир.
Густав Щреземан
Всеки път, когато има списък със 100-те най-велики записи за всички времена, всички тези албуми са записани за два дни. Едва ли някой от тях отне една година, ще ви кажа. В наши дни смятам, че е важно хората да знаят това.
Джак Уайт
Измерен във времето на транспорт и комуникации, целият кръгъл свят сега е по-малък, отколкото малка европейска държава беше преди сто години.
Джон Бойд Ор
Има непреодолимо искане за укрепване на ръководството на конструктивните сили на света в сегашното знаменито време. Това е вярно поради невероятни, почти невероятни промени, настъпили през последните години на всеки континент.
Джон Мот
Всички уроци по психиатрия, психология, социална работа, наистина култура, ни научиха през последните сто години, че приемането на различията, а не търсенето на сходства, позволява на хората да се свързват помежду си в личния или семейния си живот.
Джон Ралстън Сол
Имах страхотни фенове и те са били толкова лоялни през годините.
Джордж Стрейт
Любов. Разбира се, любов. Пламъци за една година, пепел за тридесет.
Джузепе ди Лампедуза
Емоционално нямам картинна книга, илюстрирана със спомени от първите ми пет години, но външно имам впечатления, които притежават преследваща яркост, сравнима само с текстурата на сънищата, когато сънищата са бурно живи.
Е. Ф. Бенсън
През всичките години след Втората световна война, убеден съм, японският народ положи усилия за запазване и насърчаване на световния мир, допринасяйки за напредъка и просперитета на човечеството.
Ейсаку Сато
Ако във вас се е създало впечатление, че на вашите години вие сте достигнали съвършенство, вие никога няма да се издигнете на такава висота, каквато вие, несъмнено, сте способни да достигнете.
Кадзуо Ишигуро
Никоя робска система никога не е била в състояние да продължи да функционира върху робите, осигурени от собственото му биологично размножаване, тъй като скоростта на човешкото възпроизводство е твърде бавна и разходите от детска смъртност и години на непродуктивно поддържане на младите правят това прекалено скъпо. Тази връзка е една от основните причини за американската гражданска война и е била още по-важна за унищожаването на древен Рим.
Карол Куигли
След години работа в двете области на изследване стигнах до извода, че социалните науки се различават по много важни начини от естествените науки, но че едни и същи научни методи са приложими и в двете области и наистина, че не е много полезна работа може да се направи във всяка една област, с изключение на научни методи.
Карол Куигли
Миналата година направих хладилник в мазето си. И трябваше, защото трябваше да разбера как - нали знаеш, че няма такова нещо като "студено". Има само по-малко топлина.
Алтън Браун
Основното ми утешение през тази година на умиращия живот беше присъствието на приятели.
Кристофър Хитчънс
В началото на десетилетие е изкушаващо да гледаме напред за следващите десет години.
Лорънс Клайн
Първите сто години са най-трудни.
Уилсън Мизнър
Светът се движи напред със скорост няколко горидиеви възела в година.
Веслав Брудзински
Ние сме обречени да изгубим Ирландия в резултат на години жестокост, глупост и лошо управление; но аз ще я изгубя по-скоро като приятел, отколкото като враг.
Уилям Гладстон
Баща ми беше атеист и винаги описваше себе си като сърбин. Добре, може би сме били мюсюлмани за 250 години, но преди това сме били православни, а дълбоко в себе си винаги сме били сърби. Религията не може да промени това. Ние само сме станали мюсюлмани, за да оцелеем под властта на турците.
Емир Кустурица
Ухажването е времето, когато трябва да се посеят тези семена, които десет години по-късно ще пораснат във вътрешна омраза.
Клайв Стейпълс Луис
Своето здраве и дълголетие дължа на това, че до десетата си година не съм посягал нито към цигара, нито към чаша, нито към жена.
Джордж Едуард Мур
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
82
Следваща