Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 34
Моите детски години бяха баланс между тъмно и светло.
Марта Греъм
Понякога това е кръвна памет... не кръвта, която майка ви и баща ви са ви дали... а тази, която се простира преди две-три хиляди години.
Марта Греъм
Ако си живял няколко години по време на нацизма и след това 20 години през комунизма, определено би осъзнал колко ценна е свободата и колко е лесно да я загубиш.
Милош Форман
С годините нашият характер почти не се мени, и във всяка възраст ние сме способни да натворим грешки. Косите посивяват по-бързо, отколкото ние се избавяме от своите слабости.
Морис Дрюон
Ранната сватба е дълга любов. От опит знам, че ранните бракове са най-щастливите. В късните години съпружеството не е толкова благоговейно колкото в младостта. Заедно с прекараната младост се създава неразривна връзка. Споменът е най-твърдата основа на любовта.
Новалис
Америка е станала толкова възбудена и нервна, защото от много години не съм виждал енориаш, който да спи в църквата.
Норман Винсънт Пийл
В Италия по време на тридесет годишното управление на семество Борджия ние виждаме непрекъснат терор, убийства, кръвопролитие, войни. Но също така тази епоха ни е дала Микеланджело, Леонардо да Винчи и Ренесанс. В Швейцария ние виждаме непрекъсната любов към ближният, петстотин години мир и демокрация. И какво излезе от това? Часовник с кукувичка.
Орсън Уелс
Напуснах училище на петнадесет години, и до сега се чувствам недоучен.
Пиърс Броснан
Само техните жени знаят, какво е да живееш с победителите. Мама често плачеше, когато татко се прибра. Победителите се връщат към нормалният живот с години.
Светлана Алексиевич
Той е женен от тридесет и пет години, и последният подарък, който и е направил, е бил брачният пръстен.
Анита Лус
Племето е група от хора, свързани помежду си, свързани с лидер и свързани с идея. В продължение на милиони години човешките същества са били част от едно или друго племе. Една група се нуждае само от две неща, за да бъде племе: споделен интерес и начин за общуване.
Сет Годин
Никой човек не може да граби успешно за период от години, без да угажда на хората, които ограбва.
Теодор Стърджън
Животът ми се промени, защото някой нахрани семейството ми на Деня на благодарността, когато бях на единадесет години. Не храната ме промени, а фактът, че се е грижел непознат. Това промени живота ми. Това ме превърна в човека, който съм днес и съм през последните 37 години. Всичко, което излезе от това, онзи прост акт за получаване на резултат.
Антъни Робинс
Обикновено надценяваме това, което смятаме, че можем да постигнем за една година, но грубо подценяваме това, което можем да постигнем за десетилетие.
Антъни Робинс
Едно от нещата, които правех през последните няколко години, е да преоценя собствените си правомощия за политически анализ.
Тони Блеър
Голяма част от най-важния материал, с който разполага писателят, е натрупан до петнадесетата година от живота му.
Уила Катър
Ако знаех къде ще искам да живея следващите пет или 10 години, щях да си купя дом и бих го финансирал с 30-годишна ипотека... Това е страхотна сделка.
Уорън Бъфет
Ако искате вашият бизнес да оцелее 100 години, трябва да го правите всеки ден в продължение на 100 години. Не е достатъчно да го правите 99,9% от времето.
Уорън Бъфет
В течение на живота си човек прекарва в тоалетната почти година и половина. Не седете напразно - четете!
Фаина Раневска
Искам те завинаги... дни, години, вечни времена.
Франц Шуберт
Осемдесет и три процента от всички дни в годината започват еднакво: звъни будилника.
Аркадий и Борис Стругацки
Детството ми приключи през 1942 г. Бях на 12 години и през следващите три години живях под непрекъснати бомбардировки. Беше живот в постоянен страх.
Хелмут Кол
Предишна
1
...
33
34
(Текуща)
35
...
82
Следваща