Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 27
Да се преследва така нареченият Трети път е глупаво. Имахме опит с това през 60-те години, когато търсихме социализъм с човешко лице. Не се получи и трябва да сме категорични, че не се стремим към по-ефективна версия на система, която се е провалила.
Вацлав Клаус
Аз съм на седемдесет и пет години. Моята душа лежи пред мен. Тя вече се износи от свиване. Свиване на душата от смъртта на приятелите. Война. Спорове. Грешки. Обиди. Кино. И старост, която все пак дойде.
Виктор Шкловски
Е, знаете ли, отгледан съм от феминистка от 70-те години. Майка ми имаше група за повишаване на съзнанието. Седях на върха на стълбите и ги слушах.
Айлет Уолдман
Музиката е, разбира се, универсално емоционално преживяване, пресичащо култури и езици. Учих пиано в продължение на десет години като дете и считам това преживяване за едно от най-ценните в живота ми.
Алан Лайтман
Мисля, че всеки млад човек е малко психично болен, нали знаете? Ако не сме напълно затворени, всички сме малко психично болни в двайсетте си години и може би в ранните си тридесет години.
Габи Хофман
Статистиката варира, но след по-малко от седем години в нито едно от нашите тела няма да остане нито една клетка, която да е същата като днес. Това означава, че всяко човешко същество, което "иска" да се промени, е като планинска река, която иска да достигне дъното на долината. Това е свършена сделка; това правят планинските реки и "промяната" трябва да е първата ни природа.
Гай Финли
Като птица със счупено крило, която от години пътува през вятъра... Спя и сърцето ми остава будно...
Георгиос Сеферис
Знам точно какви са моите ценности и какво обичам да правя. Това си струва допълнителни години точно там. Казвам не на много неща, които биха били лесни пари, но се отклоняват от смисъла ми на живот.
Дан Бютнер
Диетата, добавките и програмите за упражнения не са това, което постига дълголетие. Наличието на общност, основана на вяра, може да добави четири до 14 години.
Дан Бютнер
Ако имате цел и знаете точно какви са вашите ценности, това ще добави допълнителни години към живота ви.
Дан Бютнер
Музиката е музика. И ако тя е създадена с чувство, та да не я забележите е просто невъзможно, независимо на колко години сте.
Дан Маккафърти
Емоционалната интелигентност започва да се развива в най-ранните години. Всички малки обмени, които децата имат с родителите, учителите и помежду си носят емоционални послания.
Даниъл Голман
Винаги, когато се чувстваме стресирани, това е сигнал, че мозъкът ни изпомпва хормоните на стреса. Ако се поддържат в продължение на месеци и години, тези хормони могат да разрушат здравето ни и да ни направят нервна катастрофа.
Даниъл Голман
В момента имаме най-сложната връзка с технологията, която някога сме имали. Сега вашият обикновен човек има повече технологии в живота си, отколкото целият свят е имал преди 100 години.
Даниел Х. Уилсън
Ние се развиваме съвместно с нашата технология от сто хиляди години. Човешките същества и технологията, която правим, винаги бяха неразделни. Най-накрая навлизаме в този момент, когато тя влиза в тялото ни за първи път в историята.
Даниел Х. Уилсън
Отне ми години, за да разбера, че разстройството е разстроено и бурността не е същото като страстта. Любовта не е драма.
Деб Калети
Миналата година, когато баба ми падна и си счупи бедрото, вече не можеше да си рисува ноктите на краката. Така че дядо ми започна да го прави вместо нея, дори след като той падна и си счупи бедрото. За мен това е любов.
Дейвид Еберсхоф
Невронауката през следващите 50 години ще въведе неща, които са умопомрачителни.
Дейвид Игълман
За смъртта разбрах твърде късно. Моята прабаба доживя до 103 години.
Деймън Олбърн
Веднъж беше тийнейджърка и знаеше, че въпреки очевидните противоречия, тийнейджърските години на човек продължават добре до петдесетте му години.
Дерек Ланди
Животът ми изглеждаше като стъклен тунел, през който се движех все по-бързо всяка година и в края на който имаше мрак. Когато промених мнението си, стените на стъкления ми тунел изчезнаха. Сега живея на открито.
Дерек Парфит
Ние бяхме като бяло семейство от 20-те години или нещо подобно. Родителите ми имаха този странен, различен начин да гледат на нещата от хората, които ни заобикаляха. Ходих в изцяло мексиканско училище и изцяло черна гимназия и не много хора на тези места харесваха същите неща като мен.
Джак Уайт
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
82
Следваща