Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 25
Мангалор, крайбрежният индийски град, в който живеех до почти 16-годишна възраст, сега е процъфтяващ град на молове и кол-центрове. Но през 80-те години той е бил провинциален град в социалистическа държава.
Аравинд Адига
Бях за първи път булка на 44. Никога дори не бях живяла с никого. И след като дълги години управлявах собствен бизнес, знаех как да бъда шеф - но нямах идея как да бъда добър партньор.
Ариел Форд
На 73 години съм. Виждал съм всичко. Срещал съм крале, кралици, президенти, обиколил съм света. Имам едно нещо, което бих искал да направя: да се опитам да постигна мир.
Ариел Шарон
Всички заедно знаем от много години, че терорът е най-опасното за местната, регионалната и международната стабилност.
Ариел Шарон
И Израел, като малка, малка страна, разбира се има интерес да засили - имаме интерес да засилим отношенията си с други страни, предимно със страни, които бяха враждебни в продължение на много, много години.
Ариел Шарон
Недостигът на храна ще бъде до 1990-те години това, което беше недостигът на петрол през 1970-те години.
Арманд Хамър
Пустинята се появи в полезрението... пясък и палми, начин на живот, който се въртеше около човешки същества без притежания или умения, които трябваше да разчитат на въображението си, за да измислят начин да накарат сърцата си да бият по-бързо или дори да ги задържат нормално темпо; да търсиш без чужда помощ скрит блясък светлина и да живееш с два сезона в годината вместо четири.
Ханан ал Шаих
Те показват, че приблизително две трети от група невротични пациенти ще се възстановят или ще се подобрят до значителна степен в рамките на около две години от началото на заболяването си, независимо дали са лекувани с помощта на психотерапия или не.
Ханс Айзенк
Няма по-лошо насилие от насилието в Ирак. През последните петдесет години Ирак живее в кошмар от насилие и терор. Беше ужасно преживяване и хората в Ирак ще имат нужда от много време и работа, за да преодолеят катастрофалните последици. Но първо трябва да помислим как да спрем насилието, за да спре кръвопролитието. Въпреки всичко, в личен план не губя надежда лесно.
Хасан Бласим
До 1983 година писах предимно за други психолози и очаквах, че те ще бъдат основната аудитория на моята книга.
Хауърд Гарднър
По време на Голямата депресия от 1930-те години повече американски неомъжени жени работят от девет до пет, най-вече в повтарящи се, скучни, подчинени, задънени работни места. Но броят на работещите жени се удвоява между 1870 и 1940 г. По време на Втората световна война се удвоява отново.
Хелън Фишер
Майките наистина не са създадени да отглеждат бебета не само сами, но само с партньор. В продължение на милиони години една жена е имала много повече от мъжа си, който да й помага в отглеждането на малките й... Цялата тази идея за "необходимо е село, за да се отгледа дете" е точно начинът, по който трябва да живеем.
Хелън Фишер
Жена на 40, 50 или 60 години може да приема заместители на естрогена, да си направи лифтинг на лицето, да харчи парите си в барове.
Хелън Фишер
Жените са много привлечени от ниския глас, защото той е свързан с тестостерона, който в продължение на милиони години е бил знак, че мъжете имат много добри пространствени умения и биха били много добри в ловуването и намирането на пътя обратно към дома.
Хелън Фишер
Преди сто години, ако имате дете извън брака, ще бъдете социален позор. Днес жените се чувстват достатъчно комфортно икономически и културно, за да отгледат дете без признат ангажимент от мъж.
Хелън Фишер
Психолозите твърдят, че шеметното чувство на силна романтична любов продължава само около 18 месеца до - в най-добрия случай - три години.
Хелън Фишер
Като социални животни, ние трябва да обменяме пикантни истории за някого - да се свържем един с друг. В продължение на милиони години нашите предци трябва да са седели около лагерния огън, шепнейки за всички, които са познавали.
Хелън Фишер
Единственият начин да определим истинската възраст на земята е Бог да ни каже каква е тя. И тъй като Той ни е казал, много ясно, в Светите писания, че е на няколко хиляди години и не повече, това трябва да реши всички основни въпроси на земната хронология.
Хенри Морис
В течение на много години аз съм забелязал, че повечето лекари, юристи и крупни бизнесмени са си направили навика да посещават шахматният клуб във втората половина на деня или вечер, за да се отпуснат и да намерят облекчение от грижите по своята работа.
Хосе Раул Капабланка
Преди десет години ние бяхме разглеждани като практически фалирала държава, но днес сме жизнена демокрация. Можете спокойно да се разхождате по улиците на Богота в наши дни.
Хуан Мануел Сантос
Въпреки че човекът е включвал месо в диетата си от хиляди години, неговата анатомия и физиология, както и химията на храносмилателните му сокове, все още несъмнено са тези на плодоядно животно.
Хърбърт Шелтън
Повече от 20 години говоря, че Чикаго е един от най-големите градове за храна в света.
Чарли Тротър
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
82
Следваща