Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 21
Хората си мислят, че ще си изкарват прехраната с поезия. Преди десет години може би няколко души го направиха. Точно сега, никой, не мисля.
Ник Тошес
Който е доживял до четиридесет години и не е станал мизантроп, той, следователно, никога не е обичал хората.
Никола дьо Шамфор
В моя случай мога искрено да кажа, че няма невъзможни неща... Когато казвах, че искам да бъда номер 1 в света, а бях на седем-осем години, повечето хора ми се смееха, защото изглежда сякаш имам един процент шанс да направя това и го направих.
Новак Джокович
Искам същото, което исках от 7 години. Искам да съм номер 1.
Новак Джокович
Преминах през две войни за моите 24 години и знам какво е да си без нищо, да видиш бомбите да летят над главата ти.
Новак Джокович
Въпреки това броят на земеделските стопани, както малки, така и големи, които приемат новите семена и новите технологии, се увеличава много бързо и увеличението на броя през последните три години е феноменално.
Норман Борлауг
За първи път чух за генерал Андерс и неговата армия преди повече от 50 години. Възхищавах му се тогава и все още му се възхищавам; и чувствам специална връзка с мъжете, жените и децата, които той спаси от глад, болести и служебно насилие. Тяхната е история за издръжливост и сила, която дава вяра в човешкия дух.
Норман Дейвис
Независимо дали ще намерите своя собствен път или не, вие ще намерите някакъв начин. Ако случайно намерите пътя ми, моля, върнете го, тъй като беше изгубен преди години. Предполагам, че вече е доста ръждясал.
Нортън Джъстър
За щастие или по друг начин живеем във време, когато средният индивид трябва да знае няколко пъти повече, за да бъде информиран, както го правеше само преди тридесет или четиридесет години. Да бъдеш "образован" днес изисква не само повърхностно познаване на изкуствата и науките, но и чувство за взаимовръзка, каквото се преподава в малко училища. И накрая, да бъдеш "образован" днес, по отношение на по-големите нужди, означава подготовка за световно гражданство; накратко, образование за оцеляване.
Норман Казънс
Номиниран съм за Златен глобус, да. Това е много хубаво. Това е много хубаво нещо, но се сещам за всички награди, за които никога не съм бил номиниран от години и неща.
Патрик Марбър
Разбира се, ще продължа да споделям любимите си южни рецепти, точно както майка ми, баба и семейството ми споделяха през годините. И сега ще добавя малко по-леко докосване към някои от тези прекрасни ястия.
Паула Дийн
Спомням си, че на 10 години разказвах истории на сестрите и брат си. Това е нещо, което направих през юношеството си и дори през двайсетте си години.
Педро Алмодовар
1989 беше толкова много, много важна година за Европа. Стената падна, Съветският съюз се разпадна и толкова много неща се случиха - за 15 минути светът се промени.
Пер Петершон
На стари години не мога да живея от парчета от младостта си.
Питър Бискинд
Едно бързо, но точно описание на паричната политика през последните пет години е, че Федералният резерв успешно замени технологичния балон с жилищен балон.
Пол Кругман
Икономиката никога не е била наука - а сега е още по-малко, отколкото преди няколко години.
Пол Самюелсън
Интригуващ парадокс от 90-те години е, че то не се нарича десетилетие на алчност.
Пол Самюелсън
Светлинен лъч отнема около два милиона години, за да достигне от нас до мъглявината на Андромеда. Но мисълта ми покрива това разстояние за няколко секунди. Може би някой ден някаква междинна форма на тялото и ума може да ни позволи да кажем, че всъщност можем да пътуваме по-бързо от светлината.
Рагнар Фриш
Докато стигнем до 2040-те години, ще можем да умножим човешкия интелект милиардно пъти. Това ще бъде дълбока промяна, която е единствена по своята същност. Компютрите ще продължават да стават все по-малки и по-малки. В крайна сметка те ще влязат в телата и мозъка ни и ще ни направят по-здрави, ще ни направят по-умни.
Рей Кързуайл
До 2030-те години небиологичната част от нашата интелигентност ще преобладава.
Рей Кързуайл
Изкуственият интелект ще достигне човешките нива около 2029 година. Следвайте това, да речем до 2045 година, ще умножим интелигентността, човешкия биологичен машинен интелект на нашата цивилизация милиард пъти.
Рей Кързуайл
Когато говорите с човек през 2035 година, ще говорите с някой, който е комбинация от биологичен и небиологичен интелект.
Рей Кързуайл
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
82
Следваща