Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 14
Въпреки че в Шотландия сега живеят огромно количество цветнокожи хора... тази държава изостава на 30 или 40 години от всеки друг английски град по отношение на расовите нагласи и интеграцията. Няма правилно признание за търговията с роби и колко шотландски градове са основани на пари от това. Нашите деца просто не се учат на тази история.
Джаки Кей
Един ден, след десетки милиони години, някой ще ме намери ръждясал в калта на свят, който никога не е виждал, и когато ме смачкат между пръстите си, ще открият теб.
Джанет Уинтерсън
Крехките същества от малка синя планета, заобиколени от светлинни години безшумно пространство.
Джанет Уинтерсън
Биологията има поне още 50 интересни години.
Джеймс Д. Уотсън
Мисля, че причината хората да се занимават с науката по-малко сега, отколкото преди 50 години, е, че тя стана толкова сложна.
Джеймс Д. Уотсън
Лятото приключи. Градината изсъхва. Сутрините стават студени. Аз съм на трийсет, аз съм на тридесет и четири - годините изсъхват като листа.
Джеймс Солтър
Изглежда много тъжен, но има още цяла зима, която все още трябва да бъде оцелена. Вече не живее с години; до сезони е. Накрая ще станат единични нощи.
Джеймс Солтър
Самият аз не разбирам немски. Изучавал съм този език в училите, но съм забравил всичко до последната дума две години след завършването и оттогава се чувствам много по-добре.
Джеръм К. Джеръм
Русия преживя осем години непрекъсната икономическа болка.
Джефри Сакс
Аз имам един съвет. Никога не ходете на работа. Ако в течение на целия си живот вие всеки ден ходите в офис, изведнъж ще ви остават зад вратата и отпратят за пенсия. И тогава вие сигурно няма да бъдете готови за старостта и тя ще ви намери неподготвени. Погледнете на мен. От 12 години всеки ден аз правя едно и също; събуждам се и мисля за това, как да заработя на себе си късче хляб. Живота не се е изменил след като станах старец.
Джон Кейдж
Никога не съм писал нещо, което не ми е минало през ума - седем или осем години.
Джон Макгахърн
Преди много години мисля, че получих първото си разбиране за това как един невероятно разнообразен екип може да работи заедно и да прави удивителни неща, а не просто да се разбира погрешно и да се бори.
Джон П. Котър
Изглежда, че сме достигнали границите на това, което е възможно да постигнем с компютърни технологии, въпреки че трябва да бъдем внимателни с подобни твърдения, тъй като те обикновено звучат доста глупаво след 5 години.
Джон фон Нойман
Мярката за успех не е дали имате труден проблем, а дали е същият проблем, който сте имали миналата година.
Джон Фостър Дълес
Веднъж - преди много, много години - мислех, че съм взел грешно решение. Разбира се, оказа се, че през цялото време съм бил прав. Но сгреших, че си помислих, че греша.
Джон Фостър Дълес
Това е най-доброто време за лекар, защото можете да лекувате и третирате състояния, които не са били лечими дори преди няколко години.
Джоузеф Мъри
Това, което войната направи, ми даде възможност за три години непрекъснато четене и в хода на четенето се убедих, че трябва да стана икономист.
Дъглас Норт
Най-накрая знам разликата между това да угаждаш и да обичаш, да се подчиняваш и уважаваш. Отне ми толкова много години, за да се оправя с това да бъда различна и с това, че съм толкова жива, толкова интензивна.
Ева Енслър
Преди около триста години главният кръг постанови, че тъй като жените имат дефицит в Разума, но изобилие от емоции, те вече не трябва да бъдат третирани като рационални, нито да получават психическо образование.
Едуин А. Абът
Най-трудната част е разработването на идеята и това може да отнеме години.
Ерик Карл
Нямате избор като професионален готвач: трябва да повтаряте, повтаряте, повтаряте, повтаряте, докато не стане част от вас. Със сигурност не готвя по същия начин, както преди 40 години, но техниката си остава. И това е, което ученикът трябва да научи: техниката.
Жак Пепен
Преди тридесет, 40 години, повече от това сега, готвачът със сигурност беше на дъното на социалната скала. И всяка майка би искала детето им да се омъжи за лекар, адвокат, архитект, а не за готвач. Сега сме гениални, различно е.
Жак Пепен
Предишна
1
...
13
14
(Текуща)
15
...
82
Следваща