Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Година" - страница 10
Животът ни беше даден преди милиард години. Какво сме направили с него?
Люк Бесон
По-добре да живеем една година като тигър, отколкото сто като овца.
Мадона
Аз виждам образа, но моето въображение не може да ми нарисува художника на този образ. Виждам часовника, но не мога да си представя часовникаря. Човешкият ум не е в състояние да си представи четирите измерения. Как може тогава да си представи Бога, пред Когото хилядите години и хилядите измерения са като едно?
Алберт Айнщайн
Някой може да ти стане близък само за три дни. А друг, който живее с теб от години, може така и да не узнае кой е любимият ти цвят.
Ерих Мария Ремарк
Ако човек от най-ранни години е усвоил навика да се труди, то трудът му е приятен. Ако няма този навик, то леността прави всеки труд ненавистен.
Клод Адриан Хелвеций
След всички тези години виждам, че в началото съм грешал по отношение на Ева; по-добре е да се живее извън Райската градина, но с нея, отколкото в Градината, но без нея.
Марк Твен
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Толкова съм благословена да имам такива просветлени родители. Сигурно е било много трудно да гледаш как техният трудоспособен син се затваря в старата си стая през по-голямата част от 20-те си години.
А. Скот Бърг
В продължение на 10 или 11 години имах деца, написах четири или пет книги и работех през цялото време.
Ан Енрайт
Осми март е измислен от импотентни! Как е възможно да си спомниш за жената само веднъж в годината?!
Анна Ахматова
Научих се през годините, че понякога, ако задавате един и същ въпрос повече от веднъж, получавате различни отговори.
Майкъл Конъли
Получих първата си награда за житейски постижения преди години и бях много развълнуван, но след това получих усещането за: Е, може ли човек да получи втора награда за цял живот?
Майкъл Палин
Не съм от тези хора, които имат нужда от удовлетворение – минимум 10 филма на година.
Маколи Кълкин
От тези години нищо не остава в паметта, а тъжното усещане, че сме напреднали и само остаряваме.
Макс Мюлер
Повечето от филмите, които гледах като пораснаха, се гледаха като напълно за еднократна употреба, подходящи за бърза консумация, но те са оцелели 50 години и все още растат.
Мануел Пуиг
Родителите ми постоянно се карат. Но в същото време те постоянно празнуваха всички годишнини от сватбата си. Изглежда, че те просто празнуваха това, което са живели заедно в продължение на толкова много години, без да се убиват.
Марина Абрамович
За един век ние добавихме 28 години към средната си продължителност на живота – промяна толкова бърза, че мозъкът ни не би могъл да еволюира, за да я посрещне.
Марта Бек
През 50-те и 60-те години журналистиката не беше професия. Това не беше нещо, за което сте ходили в колеж - наистина беше по-скоро занаят. Имаше много момчета, които идваха да работят във вестници на копирното бюро или разносвачи, а след това по някакъв начин ставаха репортери и се учеха в работата.
Мат Таиби
Бях трийсетгодишно момче от трийсет години.
Мики Руни
С часове, дни, години наред тя се скиташе безкрайно в себе си, но никога не срещна никого, никой.
Анджела Картър
Когато управлявате схема на Понци, как да избегнете огромни, неочаквани тегления - така да се каже, тичане на банката - които биха дръпнали завесата и разкрият малък човек, който издухва дим? Един от начините би бил да се привлече ядро от инвеститори, на които може да се разчита, че никога не изтеглят повече от малък процент от главницата всяка година.
Мичел Зукоф
През последните години претърпяхме "понцификация" на икономиката, тъй като балони се натрупаха и след това се спукаха и всеки път се държим така, сякаш това е за първи път.
Мичел Зукоф
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
82
Следваща