Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 8
Но сладко и дискретно любовта преминава от човек на човек, от сърце на сърце или не струва нищо.
Мари дьо Франс
Разликата между мъжката и женската любов се заключава в това, че жената обича със цялото си сърце и цялата душа, а мъжа с целият си ум и тяло.
Мина Антрим
Сърцето на човек не се различава от душата на небето и земята. В своята практика дръжте в ума си взаимодействието на небе и земя, вода и огън, Ин и Ян.
Морихей Уешиба
Сърцата на богатите са втвърдени. Съществуването на бедните е укор за тях.
Мъри Лейнстър
Хората, които не се адаптират към нищо, живеят, както им диктува сърцето, действат в съответствие с техните правила и чувства - такива почти никога не съм срещал.
Никола дьо Шамфор
Сърцето се обединява, каквото умът отделя, изтласква отвъд арената на необходимостта и превръща борбата в любов.
Никос Казандзакис
Щастието на собственото сърце само не може да задоволи душата; човек трябва да се опита да включи, ако е необходимо за своето щастие, щастието на другите.
Парамаханса Йогананда
Проектирането е въпрос на концентрация. Влизате дълбоко в това, което искате да направите. Става въпрос за интензивни изследвания, наистина. Концентрацията е топла и интимна и подобна на огъня вътре в земята - интензивен, но не изкривен. Можете да отидете на място, наистина да го почувствате в сърцето си. Всъщност е красиво усещане.
Петер Зумтор
Майчиното сърце - неугасващ източник на чудеса.
Пиер-Жан дьо Беранже
Висшочайшо назидание - това е да научиш човешкото сърце на самопознание чрез страдание и гняв; и колкото по-дълбоко е това самопознание, толкова човек е по-мъдър, по-справедлив, по-искрен, по-търпелив и по-добър.
Пърси Шели
Това, което разбива капитализма, всичко, което някога ще разбие капитализма, са капиталисти. Колкото по-бързо бягат, толкова повече натоварват сърцето.
Реймънд Уилямс
Бях живяла очарователен живот, а след това загубих красива жена, която обичах с цялото си сърце.
Робърт Уагнър
Не познавам сърцето си ако то не е абсолютно свободно.
Самюел Ричардсън
Красотата, повече от горчивината, кара сърцето да се счупи.
Сара Тиздейл
Вложете сърцето, ума, интелекта и душата си дори в най-малките си действия. Това е тайната на успеха.
Свами Шивананда
Може би всички даваме най-доброто от сърцето си безкритично - на онези, които едва ли мислят за нас в замяна.
Т. Х. Уайт
Книгите носят просветление на душата, възвишават и укрепват човека, пробуждат в него по-добри стремежи, изострят ума и смекчават сърцето.
Уилям Мейкпийс Такъри
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
Най-срамежливите винаги са агресивни по сърце.
Чарлз Кули
Вие можете да затворите очи пред нещата, които не искате да видите, но вие не можете да скриете своето сърце пред нещата, които не искате да чувствате.
Честър Бенингтън
Следвайте зовът на своето сърце, бъдете честни със себе си, рискувайте и оставайте открити за новото.
Шанън Лето
Със своята сдържаност ще изведете сдържаността на друг извън границите - тогава желанията му ще се разкрият, въпреки че сърцето му беше непроницаемо.
Балтазар Грасиан
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
83
Следваща