Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 7
Любовта прилича на пясъчен часовник, изпълнен със сърце и опустошен разсъдък.
Жул Ренар
Хората разбират само тези чувства, които са сходни със техните собствени; другите, колкото и прекрасно да са изразени, не действат на тях: очите гледат, но сърцето не участва, а скоро и очите не участват.
Иполит Тен
Ако искате да удържите победа, бийте в самото сърце на противника.
Карл фон Клаузевиц
Вие, жените, повече вярвате на сърцето, от колкото на всякакви глупости, затова и живеете по-дълго.
Карлос Руис Сафон
Има такива сърца, читатели, които никога повече не се оправят, след като са счупени. Или ако се оправят, те се излекуват по изкривен и криволичещ начин, сякаш са пришити от небрежен занаятчия.
Кейт Дикамило
Човек не може да живее без родина, както не може да живее и без сърце.
Константин Паустовски
Сърце, въображение и разум - ето това е средата, където се заражда това, което наричаме култура.
Константин Паустовски
Истинската красота е вътрешната, тя идва от цялото сърце, в което живее любовта. Ако я няма, даже идеалните черти на лицето не могат да скрият душевната пустота, която в края на краищата, отблъсква хората.
Кристина Агилера
Тежките сърца, като тежки облаци в небето, се облекчават най-добре с пускането на малко вода.
Кристофър Морли
Любовта, мислеше тя, трябва да дойде изведнъж със силен гръм и мълнии, тя е небесен ураган, който връхлита живота, преобръща го, изтръгва волите като листа и завлича цялото сърце в пропастта.
Гюстав Флобер
Свободата живее в сърцата, делата и духа на хората и тя всеки ден трябва да бъде добивана и обновявана. В противен случай, като отрязано от живителните му корени цвете, свободата ще изсъхне и загине.
Дуайт Айзенхауер
Съществуват такива нещастни същества, които имат сърце, за да страдат, но нямат сърце, за да обичат.
Етиен Рей
Умът търси, но сърцето намира.
Жорж Санд
Разумът никога не плаче - не е негова работа, а сърцето никога не разсъждава - то не ни е дадено затова...
Жорж Санд
Това е лоша черта у мъжете – да се стесняват от своето сърце. Това е също самолюбие, обаче фалшиво. Те по-добре да се стесняват от ума си – защото той доста по-често греши.
Иван Гончаров
Само ръката на приятел може да извади тръна от сърцето.
Клод Адриан Хелвеций
Никой не се е родил с омразата към друг човек, основана на цвета на кожата или неговото минало, или неговата религия. Хората се учат да мразят, и ако те могат да се научат да мразят, то те могат да бъдат научени и да обичат, защото любовта идва по-близо до човешкото сърце, отколкото омразата.
Нелсън Мандела
Любовта и магията имат много общи неща. Те обогатяват душата, радват сърцето. Но и двете искат практика.
Нора Робъртс
Въпреки че целта ми е да разбера какво е любовта и въпреки че страдах заради мъжете, на които отдадох сърцето си, установих, че тези, които докоснаха душата ми, не успяха да пробудят тялото ми, а онези, които докоснаха тялото ми, не успяха да достигнат до душата ми..."
Паулу Коелю
Само едно нещо е по-лошо от каменното сърце - и това е течният мозък.
Теодор Рузвелт
Когато сърцето започне да бие, умът спира да мисли.
Хайнрих Ман
Те лежаха там за няколко секунди, на тъмно, занапред, слушайки страхотния часовников механизъм на сърцата и белите си дробове и се обичаха.
Майкъл Шейбон
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
83
Следваща