Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 6
Истинската красота се състои е в чистотата на сърцето.
Махатма Ганди
За великата музика винаги разбирахме почти навреме. Много мощно тя почуква в сърцата ни. Аз не знам съществува ли поне един велик музикант, за когото да се каже, че той е остарял. Най-простата песен, идваща от дълбочината на хилядолетия е жива.
Анатолий Луначарски
Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела
Може ли покой и любов заедно да живеят в едно сърце?
Пиер дьо Бомарше
За пари можеш да си купиш почти всичко освен топлотата на човешкото сърце.
Ралф Уолдо Емерсън
Каква светлина е за очите - какъвто въздух за белите дробове - какво е любовта за сърцето, свободата е за душата на човека.
Робърт Ингерсол
Големият талант винаги е съпроводен от великодушно сърце.
Теофил Готие
Ако не беше надеждата, сърцето щеше да се счупи.
Томас Фулър
Тя беше народната принцеса и такава ще остане, как ще остане завинаги в нашите сърца и спомени.
Тони Блеър
Ако човек няма сърце, не може да пише за масите.
Хайнрих Хайне
От революцията се възползват само лоши и вулгарни натури. Но революцията беше успешна или победена, хората с голямо сърце винаги ще бъдат нейни жертви.
Хайнрих Хайне
Човешкото сърце не може да се разбие. То само изглежда разбито. В крайна сметка страда душата. Но и при душата има достатъчно сили ако искате да я възкресите.
Хенри Милър
Нищо не покорява така и не смекчава мъжкото сърце, както съзнаването, че го обичат.
Хенрик Сенкевич
Най-добрия начин да се отървеш от разбитото сърце - престорвайки се, че при теб го няма.
Чарли Шийн
Сърцето привиква да вярва в това, което е привикнала да говори устата.
Шарл Бодлер
Не търси сърцето ми; зверовете са го изяли.
Шарл Бодлер
До тържествените гробове, близо до самотно гробище, сърцето ми като заглушен барабан бие погребални маршове.
Шарл Бодлер
Истинският акт на брака се случва в сърцето, а не в балната зала или църквата или синагогата. Това е избор, който правите - не само в деня на вашата сватба, но отново и отново - и този избор се отразява в начина, по който се отнасяте към съпруга или съпругата си.
Барбара де Анджелис
Величайшата красота, сила и богатство в действителност са безполезни; но доброто сърце превъзхожда всичко на света.
Бенджамин Франклин
Любезните думи оставят чудесен отпечатък върху душите на хората. Те омекотяват, утешават и лекуват сърцето на този, който ги чува.
Блез Паскал
Проникнахме все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на тъмнината.
Джоузеф Конрад
Обожавам изкуството... Когато съм сам с моите бележки, сърцето ми бие силно и сълзи извират от очите ми, амоите емоции и радости са твърде много за да го понеса.
Джузепе Верди
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
83
Следваща