Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 52
Титлата християнин е упрек за нас, ако се отдалечим от Този, след Когото сме деноминирани. Името на Исус не трябва да бъде за нас като Аллах на мохаметанците, талисман или амулет, който да се носи на ръката, просто като външен знак и символ на нашата професия и да ни пази от злото чрез някакви мистериозни и неразбираема сила; но трябва да бъде гравирано дълбоко в сърцето, там изписано от пръста на самия Бог с вечни знаци.
Уилям Уилбърфорс
Просперитетът закоравява сърцето.
Уилям Уилбърфорс
Само ако съветите на сърцето бяха непогрешими.
Уолтър Джон Уилямс
За сърце, създадено за приятелство и обич, очарованието на самотата е много краткотрайно.
Фани Бърни
Щастие е, че не работя в телефон на доверието за самоубийци. Чувствам се толкова зле в сърцето си, че бих казал на всички да стрелят за здраве!
Фани Флаг
Развалините ни легнаха на сърцето.
Фарук Шехич
Можете да промените небето над главата си, но не можете да промените сърцето си.
Федерико Моча
Всяко добро дело трябва да се извърши от сърце, но скромно и безкористно.
Феликс Юсупов
Колкото повече се надяваш, толкова по-силно боли сърцето.
Фернандо де Рохас
Разбрах, че най-голямата болка идва не от далечните планети, а от дълбочината на сърцето.
Филип Дик
Аз не съм свещеник, Нино, аз съм касапин. Знам всичко за бичи сърца, а не за човешки сърца.
Филип Казан
Думите може да жилят непоносимо болезнено, но мълчанието разбива сърцето ни.
Филис Макгинли
Влюбих се. Чувствах се точно като падане, преобръщане на главата в състояние на непоносима лекота. Земята се наклони около оста си. По онова време не вярвах в романтичната любов, мислейки я за човешка конструкция, изобретение на италианските поети от четиринадесети век. Бях неподготвена за любовта, както бях за доброто и красотата. Изведнъж сърцето ми изглеждаше подуто, твърде голямо за гърдите ми.
Филип Янси
Само Нед знаеше колко дълбоко и сериозно мисли приятелят му. Той просто оставя хората да мислят каквото искат за него, да го смятат за нещо като красив палавник без сърце, но всъщност Джак е много самотен.
Фиона Макинтош
Бяхме заети да преценяваме духовното състояние на всеки. Имахме много работа. Само Бог може да е в състояние да види сърцата и най-съкровените им мисли, но ние имахме доста добра представа как ще стане за много хора в деня на Страшния съд. Не толкова добре.
Франки Шефър
Ще се стремим към съвършенство. Няма да го постигнем веднага - но все пак ще се стремим. Може да правим грешки - но те никога не трябва да са грешки, които са резултат от слабост на сърцето или изоставяне на моралния принцип.
Франклин Делано Рузвелт
Нищо на света няма такава сила, като доброто сърце.
Франсис Бърнет
Има случаи, когато трябва да принудиш твоето сърце да замълчи.
Франсоа Мориак
Колкото по-непокорно и тревожно е сърцето ни, толкова повече ни привличат спокойствието и тишината.
Франсоа Рене дьо Шатобриан
Не може да се спори, че да си математик е качество на ума. Умът е единството на сърцето, щедростта, желанието за автентичност, присъщо на човек от раждането.
Франсоаз Долто
Може би сте преминали само половината от пътя... Този път води все по-нагоре и по-нагоре, но когато стигнете до върха, кой знае какви висоти може да завладее сърцето ви, на каква неизказана радост ви е отредена...
Франческо Фиорети
Модерните писатели пеят от отчаяние, проповядват отхвърляне на всеки и всичко. Те имат сърце, но няма пол.
Фредерик Дар
Предишна
1
...
51
52
(Текуща)
53
...
83
Следваща