Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 5
В сърцето ви има магнит, който ще привлече истински приятели. Този магнит е безкористност, мислене на първо място за другите; когато се научиш да живееш за другите, те ще живеят за теб.
Парамаханса Йогананда
В края на краищата, какво беше целият широк свят, освен място, където хората да копнеят за невъзможните желания на сърцето си, тези желания да се закрепят в противоречие с логиката, правдоподобността и дори с течение на времето, вечно като полиран мрамор.
Ричард Русо
Нужно е много сърце, за да обичаш малко.
Анри дьо Монтерлан
Не гледай на миналото с копнеж. То няма да се върне. Мъдро се разпореждай с настоящето. То е твое. Давай напред, към мъгливото бъдеще, без страх и със смело сърце.
Хенри Лонгфелоу
Истинското геройство не е в ръцете, а в сърцето и главата.
Херман Мелвил
Нужно е за нещо да те боли сърце. Колкото и да е странно, без това живота би бил пуст.
Василий Розанов
Аз имам голямо сърце и малък мозък.
Виле Вало
Да се влюбиш - най-добрият начин да убиеш сърцето си, защото то вече не принадлежи на вас.
Виле Вало
Никога не раздаваш сърцето си; давате го назаем от време на време. Ако не беше така, как бихме могли да го върнем, без да питаме?
Джанет Уинтерсън
Целта на музиката е да трогва сърцата.
Йохан Себастиан Бах
Най-добрата от всички титли е доброто сърце.
Алфред Тенисън
Бих искала да бъда кралица в сърцата на хората, но не се виждам като кралица на тази страна.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
В истински любящото сърце или ревността убива любовта, или любовта убива ревността.
Фьодор Достоевски
Сърце да има, а печал ще се намери.
Василий Ключевски
О колко сладко жестоки са тези ехтения, които се появяват, когато паметта отново просвирва някоя стара мелодия на сърцето!
Елиза Кук
У жената всичко е сърце, дори и главата.
Жан Паул
Всеки е във война с различни неща... А аз понякога съм във война със сърцето си.
Тупак Шакур
Харесвам хората и искам и те да ме харесват, но си нося сърцето там, където Бог го е поставил – отвътре.
Франсис Скот Фицджералд
Какво е прав? Една линия може да е права, или пък улица. Но човешкото сърце, о, не, то е извиващо се като път през планински върхове.
Тенеси Уилямс
Сълзи – това е драгоценна награда за сърцето на певеца.
Ханс Кристиан Андерсен
Не пишете в чистите страници на вашето сърце чужди думи.
Максим Горки
Конституциите трябва да се написани на сърцата, не на хартия.
Маргарет Тачър
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
83
Следваща