Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 2
Всеки говори добро за сърцето си, но никой не смее да похвали ума си.
Франсоа дьо Ларошфуко
Има две трагедии в живота - едната е да загубиш копнежа на сърцето си, а другата - да си го върнеш.
Джордж Бърнард Шоу
Най-голямото изпитание за смелост на земята е да понесеш поражение, без да изгубиш сърцето си.
Робърт Ингерсол
Паметта за това, че скоро аз ще умра – най-важния инструмент, който ми помага да взимам сложни решения в моя живот. Защото всичко останало – чуждото мнение, всичката тази гордост, всичкия този страх от неудобство или провал – всички тези вещи падат пред лицето на смъртта, остава само това, което действително е важно. Паметта за смъртта – най-добрия способ да избегнем мислите за това, че има какво да губите. Вие сте голи. У вас вече няма причини да не последвате зова на своето сърце.
Стив Джобс
Тези, които не знаят как да плачат с пълно сърце, не знаят как да се смеят от това.
Голда Меир
Уверен съм, че силната жена може да по-силна от мъжа, особено ако в сърцето и живее любов. Мисля, че любящата жена е непобедима.
Джон Стайнбек
Никой никога не е измервал, дори и поетите, колко може да побере сърцето.
Зелда Фицджералд
Жестокостта е породена от зъл ум, а често и от страхливо сърце.
Лудовико Ариосто
Когато се бия с някого, искам да взема волята му. Искам да взема смелостта му. Искам да разкъсам сърцето му и да му покажа как изглежда.
Майк Тайсън
Конфликтът започва и завършва в сърцата и умовете на хората, а не по върховете на хълмовете.
Амос Оз
Всяка любов е истинска и прекрасна по своему, стига само да бъде в сърцето, а не в главата.
Висарион Белински
Само защото някой не те обича, както на теб ти се иска, не значи, че не те обича от все сърце.
Габриел Гарсия Маркес
Имай сърце, което никога не се озлобява, нрав, който не се предава и докосвай, така че никога да не нараняваш!
Чарлз Дикенс
Ева не беше извадена от главата на Адам, за да го издигне, нито от краката му, за да бъде потъпкана от него, но от страната му, за да бъде равна с него, под мишницата му, за да бъде защитена от него, и близо до сърцето му, за да бъдете обичани от него.
Матю Хенри
Няма страст, толкова силно вкоренена в човешкото сърце, колкото завистта.
Ричард Шеридан
За да разберете сърцето и ума на човек, не гледайте това, което той вече е постигнал, а това, към което се стреми.
Джубран Халил Джубран
Хубавата жена се харесва на очите, добрата жена се харесва на сърцето. Едната е бижу, а другата съкровище.
Наполеон Бонапарт
Сърцето иска само една жена; чувствата - много; тщестлавието - всички.
Жан Ростан
Америка живее в сърцето на всеки човек, който желае да намери област, в която да е свободен да сътвори съдбата си, каквато той я избере.
Удроу Уилсън
Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето.
Ал Пачино
Добър ум и добро сърце винаги са страхотна комбинация.
Нелсън Мандела
Любовта никога не се губи. Ако не е взаимна, тя потича обратно, смекчава и пречиства сърцето.
Уошингтън Ървинг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
...
83
Следваща