Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 18
Човешкото сърце има скрити съкровища, тайно съхранявани, в мълчание запечатани; мислите, надеждите, мечтите, удоволствията, чийто чар ще бъде съсипан, ако бъдат разкрити."
Шарлот Бронте
Каквото и Америка да се надява да донесе на този свят, то трябва първо да дойде от сърцето на Америка.
Дуайт Айзенхауер
Добрите лидери карат хората да се чувстват, че са в сърцето на нещата, а не в периферията. Всеки смята, че допринася за успеха на организацията. И когато това се случи, хората се чувстват важни и това дава смисъл на тяхната работа.
Уорън Бенис
Рекламата е способността да се усеща, да се тълкува ... и да се накара сърцето на бизнеса да тупти върху лента, хартия и мастило.
Лео Бърнет
Аз бих сравнил страха със щуката. Който я обича, я развъжда в своето езерце, но трябва да знае, че тя ще погълне всичката друга риба. Който иска страх, той го всява в сърцето на подвластния, но трябва да помни, че той ще погълне всички други чувства.
Пьотр Вяземски
Свободата е най-ревнивата и взискателна любовница, която може да подмами и ума, и душата на човека. Тя не иска да има нищо общо с човек, който не иска да й се отдаде изцяло. Но щем веднъж изпепеляващата жар на нейните неустоими, сияещи очи се разгори в сърцето на жертвата, той вече знае, че на света няма друга усмивка освен нейната.
Кларънс Дароу
Прави само каквото ти казва сърцето.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Не действам по наръчник... Аз се ръководя от сърцето, а не от главата.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Не се съмнявам в победата, моля хората със слаби сърца да не се суетят и да не бързат там със смяната на портретите, разбирате ли.
Борис Елцин
Колко жестоко нещо е войната - да разделяш и унищожаваш семейства и приятели; да помрачаваш най-чистите радости и щастието, което Бог е дал на този свят; да изпълваш сърцето си с омраза, вместо с любов към ближните си и да опустошаваш красивото лице на тази прекрасна земя.
Робърт Лий
Ласкателят има мед на езика, а отрова в сърцето.
Михаил Ломоносов
Много повече се боя от сърцето си, от колкото от папата и всичките му кардинали. Защото в сърцето ми е егоизма.
Мартин Лутер
Лицемерието не е труден занаят – там всеки негодник е специалист, но да се говори откровено, искрено, от цялата душа, могат и смеят само благородните сърца.
Шандор Петьофи
Колко дълбоко е залегнала в човешкото сърце любовта към градините и градинарството.
Александър Смит
Когато сте на върха и водите парада, всички хвърлят лилии и люлякова вода върху главата ви. Но когато тези паради са отминали и в сърцето ви има буря, твърде малко хора са готови да седнат и да изслушат как оплаквате живота си.
Силвестър Сталоун
По принцип мразя и ненавиждам животното, наречено човек, въпреки че от сърце обичам Джон, Питър, Томас и останалите.
Джонатан Суифт
Моето сърце е изпълнено със съчувствие към хората, които не идват да ме видят, особено американците, за които това изглежда е голямо усилие.
Алфред Едуард Хаусман
Вярвам с цялото си сърце, че Америка си остава "Голямата идея", която вдъхновява света. Привилегия е да се родиш тука. Чест е да станеш неин гражданин. Истински подарък е да създадете семейство тук, да гласувате тук, да живеете тук.
Арнолд Шварценегер
Дявола се бори с Бога, а полето на тяхната битка са сърцата на хората.
Фьодор Достоевски
Няма нужда от храмове, няма нужда от сложни философии. Мозъкът ми и сърцето ми са моите храмове, моята философия е добротата.
Далай Лама
Призванието на артиста е да изпраща светлина в човешкото сърце.
Жорж Санд
Най-добрата любов е онази, която събужда душата и ни тласка да достигаме повече. Онази, която разпалва огън в нашите сърца и носи мир в умовете ни. И това е, което получих от теб. Това е всичко, което съм се надявал да получа.
Никълъс Спаркс
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
83
Следваща