Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 13
Не ми остава къде да живея, освен в собственото си сърце.
Ан Енрайт
На хоризонта имаше милиард светлини и знаех, че всичките заедно не бяха достатъчни, за да осветят тъмнината в сърцата на някои мъже.
Майкъл Конъли
Всяка нощ изрязвах сърцето си, но до утрото то израстваше отново.
Майкъл Ондатджи
Но първата лъжа от поредицата е тази, която изказваш с най-голям трепет и най-тежко сърце.
Майкъл Шейбон
Беше приятно да се откроявам в тъмнината, във влажната трева, с настъпването на пролетта и чувството в сърцето ми за неизбежно бедствие.
Майкъл Шейбон
Това ме порази до сърце, че не бях намерил никой на целия свят, който да ме обича повече от всички останали.
Макс Мюлер
Ако практикувате изкуство, гордейте се с него и го карайте да се гордее с вас. Може да разбие сърцето ви, но ще изпълни сърцето ви, преди да го разбие; това ще ви направи човек сам по себе си.
Максуел Андерсън
При жената главата винаги се намира под влияние на сърцето, а при мъжа винаги сърцето е под влияние на главата.
Маргарита де Блесингтън
Да бъдеш принцеса означава да играеш на живота. Да бъдеш кралица означава да бъдеш сериозен играч... Целта на живота като жена е да се изкачи на трона и да управляваш със сърце.
Мариам Уилямсън
Докато не срещнем чудовищата в себе си, ние продължаваме да се опитваме да ги убием във външния свят. И откриваме, че не можем. Защото цялата тъмнина в света произлиза от тъмнината в сърцето. И точно там трябва да си свършим работата.
Мариам Уилямсън
Има само едно нещо, което може да излекува сърцето... Само едно... Това е любовта, Гаара.
Масаши Кишимото
Страхът от Бога, който царува в сърцето, е красотата на душата.
Матю Хенри
Преди да възпиташ езика си, възпитай сърцето си. Понеже думите идващи от сърцето ти, излизат чрез езика.
Мевляна Джеляледдин Руми
Целият ход на човешката история може да зависи от промяна на сърцето на един самотен и дори смирен индивид... Защото именно в самотния ум и душа на индивида се води и в крайна сметка се печели битката между доброто и злото или загубен.
Морган Скот Пек
Всички черти на характера, които имат такава голяма нужда от корекция и култивиране - кой ще ги култивира и коригира, ако ние не им дадем сърце и не ги подложим на взискателна проверка?
Моше Хаим Луцато Рамхал
Ако мъж е способен да ме разсмее, той вече е на половината пък до моето сърце.
Наоми Уотс
Странно е какво може да направи сърцето, когато умът дава насоки.
Никол Краус
Най-лошото от неравните бракове е неравният брак на две сърца.
Никола дьо Шамфор
Аз съм мореплавател на Одисей със сърце на огън, но с ум безмилостен и ясен.
Никос Казандзакис
Желанието да се намериш е знак, че си готов. Импулсът винаги идва отвътре. Докато не дойде вашето време, няма да имате нито желание, нито сили да се заемете със самоизследване от цялото си сърце.
Нисаргадатта Махарадж
Най-големият страх в света е от мнението на другите. И в момента, в който не се страхуваш от тълпата, вече не си овца, ставаш лъв. Голям рев възниква в сърцето ти, рев на свобода.
Ошо
Не, обяснение не е необходимо - само възклицание, чудно сърце, събудено, изненадано, усещайки мистерията на живота всеки миг. Тогава и едва тогава знаете каква е истината. И истината освобождава.
Ошо
Предишна
1
...
12
13
(Текуща)
14
...
83
Следваща