Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 12
Простите неща се връщат при нас. Те почиват за момент до гръдните ни кошове, след което внезапно посягат и извиват сърцата ни една стъпка назад.
Колъм Маккан
Може да е бил наивен, но не му пукаше; каза, че по-скоро ще умре със сърцето си в ръкава, отколкото да стане поредният циник.
Колъм Маккан
Символът на кървящото сърце не представлява известна революционна организация.
Лари Нивън
Любовта е подобна на придворните на които постъпките идващи от сърцето от маска на учтивост.
Лопе де Вега
Не знам кое е по-добро от работата, която се дава на актьора - да научи човешкото сърце на познанието за себе си.
Лорънс Оливие
Какви са отличителните признаци на истински човешкото в човека? Разум, воля и сърце. Съвършения човек притежава сила на мисълта, силна воля и сила на чувствата. Силата на мисълта е светлината на знанието, силата на волята - енергията на характера, силата на чувствата - любов.
Лудвиг Фойербах
На този свят има момичета, на които добрият им нрав и чисто сърце не им позволяват да имат по два любовника наведнъж.
Алфред дьо Мюсе
За да влязат в сърцето на мъжа, жените се целят под кръста.
Аркадий Давидович
Страстта е поезията и цвета на живота, но какво значение имат страстите, ако в сърцето няма воля.
Висарион Белински
Можеш да си затвориш очите за нещата, които не искаш да виждаш, но не можеш да си затвориш сърцето за нещата, които не искаш да чувстваш...
Джони Деп
Аз вярвам, че когато двама души са свързани със сърцата си, няма значение какво правиш, кой си или къде живееш; няма никакви граници и бариери, когато двама души трябва да бъдат заедно.
Джулия Робъртс
Когато оказаното ни добро не трогва нашето сърце, то по-скоро засяга и дразни нашето самолюбие.
Емил дьо Жирарден
Страстите са пълзящи влечуги, когато влизат в сърцето, и буйни дракони, когато в вече са влезли в него.
Клод Адриан Хелвеций
Веселието не пълни сърцето, а само изглажда бръчките на челото.
Сенека
Сърцето е като съкровищница. Изсипете ли я наведнъж, Вие сте разорен.
Оноре дьо Балзак
Не съжалявам за преживените страдания, нося белезите си като медали, знам, че свободата има висока цена, толкова висока, колкото е цената на робството; единствената разлика се състои в това, че плащаш на друго сърце и с усмивка, макар и понякога усмивката да е придружена от сълзи.
Паулу Коелю
Всяка велика религия започва в светлина. Но само сърцата носят светлината. Хартията не може.
Ричард Бах
Някои на драго сърце биха носили фригийска шапка, ако би била шапка-невидимка.
Станислав Йежи Лец
Надеждата е обръч, който не дава на сърцето да се пръсне.
Томас Фулър
Твоята кариера, ласкателната надежда, че ти все някога ще прославиш своето име, а също и твоето житейско благополучие - всичко това е не само скъпо на моето сърце, всичко това са отдавнашни и дълбоко вкоренили се илюзии. ...Но мога да те уверя, че осъществяването на тези илюзии не би ме направило щастлив. Само ако твоето сърце остане чисто, само ако всеки негов удар остане наистина човешки и никой демоничен гений няма да е в състояние да изгони от сърцето ти най-високите чувства - едва тогава ще намеря своето щастие, с мечтата за което аз живея вече много години. В противен случай най-прекрасната цел на живота ми ще бъде разбита.
Хайнрих Маркс
Ако в сърцето ти бушува гняв, пази езика си от лай.
Сафо
Не като много велик философ, нито като красноречив ретор, нито като граматик, обучен в най-висшите принципи на сърцето си, се стремях да напиша тази работа, а като архитект, който се е потопил само в тези изследвания.
Витрувий
Предишна
1
...
11
12
(Текуща)
13
...
83
Следваща