Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сърце" - страница 10
Умът не е в състояние да играе дълго време ролята на сърцето.
Франсоа дьо Ларошфуко
Сърцето на човека е нещо удивително, особено ако човекът носи сърцето в кесията си.
Карл Маркс
Аз съм американски писател, роден в Русия, получил образование в Англия, където изучавах френска литература, преди да се преселя в Германия на 15 години....Главата ми говори на английски, сърцето ми-на руски и ухото ми-на френски.
Владимир Набоков
Сърцето, уморило се да ненавижда, то няма как да се научи да обича.
Николай Некрасов
Въздържай се да мислиш без участието на сърцето.
Михаил Пришвин
В сърцето на мъжа има тайно убежище, където само една жена може да влезе, но то е пълно с малки преддверия, които рядко са празни.
Хелън Роулънд
Умът се изтощава, но езикът на сърцето е неизтощим.
Ан дьо Стал
На дъното на всяко сърце има утайка.
Козма Прутков
Този, който се опитва да живее сам, няма да успее като човешко същество. Неговото сърце вехне, ако не може да сподели с друго сърце. Умът му се свива, ако чува само ехото на собствените си мисли и не намира друго вдъхновение.
Пърл Бък
Щастието е в това да отдадеш сърцето си на другия.
Рабиндранат Тагор
Животът на сърцето е любовта, неговата смърт е злобата и враждата с ближния. Господ заради това ни държи на земята, така че любовта към Бога и ближния изцяло да проникне в сърцата ни. Това очаква от всеки. Това е целта на съществуването на света.
Йоан Кронщадски
Кой може да начертае различните сили, действащи в една душа? Човекът е голяма дълбочина, Господи. Космите на главата му са много по-лесни за преброяване, отколкото чувствата му, движенията на сърцето му.
Августин
Лекаря трябва да притежава поглед на сокол, ръка на девойка, мъдрост на змия и сърце на лъв.
Авицена
Болното сърце не е добро заради това, че първият симптом често бива взенапна смърт.
Майкъл Фелпс
Да правиш всичко с отрито сърце - не е добра идея. Сърцето трябва да остане затворено, така то по-добре функционира.
Маргарет Тачър
Когато сърцето говори, разумът намира за неприлично да възразява.
Милан Кундера
Когато сърцата се разделят, няма смисъл ръцете да остават една в друга.
Наполеон Бонапарт
Оставил съм сърцето, душата и духът ми отворени за чудеса.
Патрик Суейзи
Единственото, което аз се старая да правя, когато съчинявам музика е да е накарам прямо и просто да изразя това, което ми е на сърце.
Сергей Рахманинов
Музиката преди всичко трябва да бъде любима; трябва да идва от сърцето и да бъде обърната към сърцето. Иначе музиката е само на надежда да бъде вечно и нетленно изкуство.
Сергей Рахманинов
Недоверчивост, доведена до крайност, винаги е признак на лошо сърце и ограничен ум.
София Сегюр
Радикалната новост на съвременната наука се крие именно в отхвърлянето на вярата... че силите, които движат звездите и атомите, зависят от предпочитанията на човешкото сърце.
Уолтър Липман
Предишна
1
...
9
10
(Текуща)
11
...
83
Следваща