Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 9
Няма голяма разлика колко университетски курсове или степени може да притежава човек. Ако той не може да използва думи, за да прехвърли идея от една точка в друга, образованието му е непълно.
Норман Казънс
Другите хора звучат плоски за ухото ми; думите им просто висят във въздуха. Но когато майка ми каже нещо, краищата се извиват.
Огастин Бъроуз
"Любов" е специална дума и я използвам само, когато наистина я имам предвид. Ако изричаш тази дума твърде често, тя става евтина.
Рей Чарлс
Това е дяволски беден ум, който може да мисли само за един начин да произнесе думата по букви.
Андрю Джонсън
Какво ще стане, ако всичко, от което се нуждаят всички на света, е да бъдем сигурни в един приятел? Ами ако вие сте този и откажете да произнесете тези прости думи?
Ричард Русо
С други думи, ако учителят преподава само по един начин, тогава те стигат до заключението, че децата, които не могат да учат добре по този начин, нямат способността, когато всъщност може да се окаже, че начинът, по който учителското обучение не е особено добро съответствие на начина, по който тези деца се учат.
Робърт Дж. Стърнбърг
Прогресът е хубава дума. Но промяната е мотиваторът му. И промяната има своите врагове.
Робърт Кенеди
Вярвам в магията и авторитета на думите.
Рьоне Шар
Красноречието в постъпките е несравнимо по-добро от красноречието в думите.
Самюъл Смайлс
Чистото произведение предполага изчезването на поета като оратор, който предава думите.
Стефан Маларме
Съдбата е лъжа. Съдбата е оправдание за зверството. Това е средството, с което убийците се въоръжават срещу порицание. Това е дума, предназначена да застане на мястото на етиката, отричайки целия морален контекст.
Стивън Ериксън
Секс, наркотици и рокендрол. Махнете от тук наркотиците, и на вас ще ви остане повече време за останалите 2 думи.
Стивън Тайлър
Да умреш означава да станеш като дете, най-сетне човек не знае нищо, нищо от смъртта и нищо от живота, само че всички разстояния са еднакво дълги и всички думи неразбираеми, но красиви.
Стиг Дагерман
Хората са склонни да не използват тази дума красота, защото тя не е интелектуална - но трябва да има припокриване между красота и интелект.
Тадао Андо
Едно нещо обаче знам със сигурност: насилието или пряката заплаха от насилие от вида, който видяхме през последните няколко дни, е напълно неоправдано като отговор на всяка публикувана дума или изображение.
Тимоти Гартън Аш
Няма по-голямо препятствие за напредъка на знанието от неяснотата на думите.
Томас Рийд
Аз обаче се интересувах повече от парните двигатели, отколкото от електрическите. С други думи, бях по-романтичен, отколкото техничен.
Тумас Транстрьомер
Никога не губете шанса да кажете добра дума.
Уилям Мейкпийс Такъри
Истинският добър вкус се състои в това да казваме много с няколко думи, да избираме сред мислите си, да имаме ред и подредба в това, което казваме, и да говорим със самочувствие.
Франсоа Фенелон
Действията говорят по-силно от думите. В идните дни Богинята на победата ще раздаде лаврите си само на онези, които са се подготвили да действат смело.
Хайнц Гудериан
Човек трябва да бъде напоен с думи, буквално напоен в тях, за да може правилните да се оформят в правилния модел в точния момент.
Харт Крейн
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
Предишна
1
...
8
9
(Текуща)
10
...
84
Следваща