Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 7
Боже, тези французи! Те имат различна дума за всичко!
Стив Мартин
Думи, думи. Това е всичко на което ние можем да разчитаме.
Том Стопард
Не бъди роб на думите.
Томас Карлайл
Ако има по-нататъшни стъпки към европейската интеграция, хората трябва да си кажат думата на общи избори или на референдум.
Тони Блеър
Напишете думите ми. Не съм гангстер и никога не съм бил. Не съм крадецът, който ви грабва портфейла. Не съм човекът, който краде колата ви. Не съм с хора, които крадат и нараняват другите. Аз съм просто твоят брат, който дава отпор.
Тупак Шакур
Този който много мисли, той малко говори, стараейки се притисне възможно повече мисли в малко думи.
Уошингтън Ървинг
Милосърдие в буквалния смисъл на думата означава любов, любов, която е способна на внимание, която не просто разделя имуществото, но с истинска симпатия и милосърдие помага на хората да си помогнат самостоятелно.
Франклин Делано Рузвелт
Този, който обича живота, никога не му достигат думи, за да го опише.
Франсоаз Саган
Душата съдържа малко тайни и копнежи, които не могат да бъдат разумно обсъдени, анализирани и анкетирани. Самотата, самото състояние, което поддържаше индивида срещу и извън неговото общество, стана технически невъзможна. Логическият и лингвистичният анализ показват, че старите метафизични проблеми са илюзорни проблеми; търсенето на "смисъла" на нещата може да бъде преформулирано като търсене на значението на думите, а установената вселена от дискурс и поведение може да предостави напълно адекватни критерии за отговора.
Херберт Маркузе
Да кажем думата Романтизъм означава да казваме модерно изкуство - тоест интимност, духовност, цвят, стремеж към безкрайността, изразявани с всички средства, достъпни за изкуствата.
Шарл Бодлер
Повярвайте ми на думата, ако и когато тези проповедници получат контрол върху [Републиканската] партия, а те със сигурност се опитват да го направят, това ще бъде ужасен проклет проблем. Честно казано, тези хора ме плашат. Политиката и управлението изискват компромис. Но тези християни вярват, че действат в името на Бог, така че не могат и няма да направят компромис. Знам, опитах се да се справя с тях.
Бари Голдуотър
Сервирането на хамбургери не е по-ниско от достойнството ви. Вашите дядовци и баби използваха друга дума за разпространение на котлети - наричаха го Възможност.
Бил Гейтс
Откраднато е силна дума. Това е защитено с авторски права съдържание, за което не е платно на собственикът. Значи да.
Бил Гейтс
Любезните думи оставят чудесен отпечатък върху душите на хората. Те омекотяват, утешават и лекуват сърцето на този, който ги чува.
Блез Паскал
Идеите са рядък дивеч в гората на думите.
Виктор Юго
Най-важното е да не се отклоняваш от своят дълг и да не правиш компромиси, когато става дума за това. Дълга е нещо абсолютно.
Винсент ван Гог
По-добре е да се каже по-малко, но да се избират такива думи, които имат много смисъл, отколкото да правят дълги, но празни речи, които са толкова безполезни, колкото и лесно да се произнасят.
Винсент ван Гог
Ние живеем не само в света на идеите, но и в света на нещата. Думите без практически опит нямат смисъл.
Владимир Набоков
Толкова сме ангажирани да правим неща, за да постигнем цели с външна стойност, че забравяме вътрешната стойност, вълнението, свързано с това, че сме живи, е това, за което става дума.
Джоузеф Камбъл
За утвърдителен отговор е достатъчна само една дума - "да". Всички останали думи са измислени, за да кажат "не".
Дон Аминадо
С дума, която можете да обидите, с речник можете да нараните.
Дон Аминадо
Имам толкова много неща в главата ми, с други думи, аз се опитвам да съм наясно с всичко, а не да полудея. В живота трябва да бъдем много внимателни. Лесно е да си се полудее.
Елвис Пресли
Предишна
1
...
6
7
(Текуща)
8
...
84
Следваща