Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 6
Бог! Това е просто дума, една обикновена сричка за обяснение съществуванието на този свят.
Дени Дидро
Доброто възпитание има и своите минуси, особено когато става дума за кариера в театралния свят.
Марлене Дитрих
Добре известно е на опитните умове, че нашите най-твърди убеждения завсят често от най-тънки впечатления, за които дори думите са твърде груб посредник.
Джордж Елиът
Думите принадлежат на своя век, а мислите на вековете.
Николай Карамзин
Думите са, разбира се най-силният опиат, употребяван от хората.
Ръдиард Киплинг
Разваляме руския език. Употребяваме без необходимост чужди думи. И ги употребяваме неправилно. Защо да казваме "дефекти", когат6о може да се каже грешка, недостатък или неточност? ... Не е ли време да обявим война на употребата на чужди думи без необходимост?
Владимир Ленин
Дългът е най-върховната дума в езика ни. Винаги изпълнявай дълга си. Не можеш да направиш нещо повече. Не трябва да желаеш нищо по-малко.
Робърт Лий
Действията са първата трагедия в живота, а думите - втората. По-жестоката е на думите. Те нямат милост.
Оскар Уайлд
Няма значение какво приказват хората; думите и идеите могат да променят света.
Робин Уилямс
Езикът на приятелството не се състои в думи, а в значения.
Хенри Дейвид Торо
Лъженето се прави с думи, но и с мълчание.
Ейдриън Рич
Където делото говори само за себе си, защо са необходими думи?
Цицерон
Моралната грозота е равнодушие към лошите постъпки и думите.
Теофраст
Не пишете в чистите страници на вашето сърце чужди думи.
Максим Горки
Много обичам думите. Винаги съм обичал да говоря и винаги съм обичал думите - думите, които почиват в устата ти, какво означават думите и как ги вкусваш и така нататък. И за мен изречената дума може да се използва почти като жест.
Марта Греъм
Винаги съм смятала еротиката за красива дума. Не се срамувам да бъда свързана с него. Бих се срамувал да бъда свързан с бляскава сексуалност; това е част от живота, но не е всичко.
Марта Греъм
Кой ви е казал, че това е невъзможно? И кой така лесно може се манипулира думата "невъзможно" във връзка с вашата идея?
Наполеон Хил
У "човечеството" няма никакви цели, никакви идеи, никакъв план, така както няма цел при вида на пеперуди или орхидеи. "Човечество" е празна дума.
Освалд Шпенглер
Признак за добро образование е да говорите за най-висшите предмети с най-прости думи.
Ралф Уолдо Емерсън
Вярно определяйте думите и ще освободите света от половината недоразумения.
Рене Декарт
Политика: "Поли" латинска дума означаваща "много" и "тики" означаващо "кръвосмучещи създания".
Робин Уилямс
Думите - това е най-силният от всички наркотици, които е изобретило човечеството.
Ръдиард Киплинг
Предишна
1
...
5
6
(Текуща)
7
...
84
Следваща