Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 5
Да слушаш е повече отколкото да разбираш думите.
Карел Чапек
Знаеш, че пиша бавно. Това е най-вече защото никога не съм доволен, докато не кажа колкото е възможно повече с няколко думи, а писането накратко отнема много повече време, отколкото дългото писане.
Карл Фридрих Гаус
Имам предвид думата доказателство не в смисъла на юристите, които поставят две полудоказателства равни на едно цяло, а в смисъла на математик, където полудоказателство = 0, а за доказателство се иска всяко съмнение да стане невъзможно.
Карл Фридрих Гаус
Един ден аз ще намеря верните думи и те ще бъдат прости."
Джак Керуак
Думи като "свобода", "справедливост", "демокрация" не са общоприети понятия, а напротив – много редко срещани. Хората не се раждат с готови познания за тях. Отнема много време и преди всичко индивидуални усилия, за да накарате другите хора да уважават това, което тези думи означават.
Джеймс Болдуин
Идеалист: човек, който си позволява да се храни с красиви думи, дори да са обвити в най-мръсната вестникарска хратия.
Жарко Петан
Думата е като дреха за всички факти и за всички мисли.
Максим Горки
Културата е една от двете най-сложни думи в английския език.
Реймънд Уилямс
Думи, още думи, и само думи: това е всичко, което са ни оставили най-знаменитите философи.
Томас Маколей
Нищо не е по-презрително от професионалния говорещ, който използва думите си като шарлатан, използва своите лекарства.
Франсоа Фенелон
Думата не може да ви хареса, но това, което се случва, е окупация - да се държат 3,5 милиона палестинци под окупация. Вярвам, че това е ужасно нещо за Израел и за палестинците.
Ариел Шарон
Когато жена повярва на думата на мъж, тя започва да буди подозрения.
Хенри Луис Менкен
Думите са евтини. Най-голямото нещо, което можете да кажете, е "слон".
Чарли Чаплин
Афоризъм - това е резултат от флирта на мислите и думите.
Ашот Наданян
Единственото знание, което наистина може да ориентира действията, е знанието, което се освобождава от обикновените човешки интереси и се основава на Идеи - с други думи, знание, което заема теоретично отношение.
Юрген Хабермас
Ние осъждаме всякакви измами, всяко нарушение на думата, защото ние вярваме, че свободата и широчината на комуникацията между хората са напълно зависими от вeрността на обещанията.
Дейвид Хюм
Обичам да пиша. Обичам вихъра и люлеенето на думи, докато те се сплетат с човешки емоции.
Джеймс Мичънър
Психологията е израз от думи, които не могат да се изразят.
Джон Голзуърди
Думите за мен бяха магия. Бихте могли да кажете дума и тя би могла да събуди всякакви образи или чувства или мразовито усещане или каквото и да било. Беше ми невероятно, че думите имат тази сила.
Ейми Тан
Японската обич не се изрича с думи; тя едва се появява дори в тона на гласа; тя се проявява главно в актове на изящна любезност и доброта.
Лафкадио Хърн
Надявам се, че ще бъда последната жертва в дългогодишния опит на Китай да третира думите като престъпления.
Лиу Сяобо
Винаги съм искал да напиша книга, която да завършва с думата "майонеза".
Ричард Бротиган
Предишна
1
...
4
5
(Текуща)
6
...
84
Следваща