Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 31
Омразата е твърде лека дума. Но това не е нищо лично.
Джина Шоуолтър
Истинското значение на думата параноя е - човек или личност, който има способността да свързва събития, които привидно не са свързани.
Джон Колман
Определено обикновеният език няма претенции да е последната дума, ако има такова нещо.
Дж. Л. Остин
Става дума за величието на Бог, а не за значението на човека. Бог направи човека малък, а Вселената голяма, за да каже нещо за себе си.
Джон Пайпър
...а вместо това да пея под душа, аз пишех думите на моите любими песни и от мастилото водата ставаше синя, или червена, или зелена, музиката течеше по краката ми...
Джонатан Сафран Фоер
Дизайнът е дума, която означава толкова много, че е и дума, която не означава нищо.
Джони Айв
Докато ограничавам мислите си до собствените си идеи, обединени от думи, не виждам как мога лесно да сбъркам.
Джордж Бъркли
Любовта и свободата са такива ужасни думи. Толкова жестокости са извършени в тяхно име.
Джоузеф О'Конър
Молитвата е разговор с Бог. Бог познава сърцето ви и не се интересува толкова от думите ви, колкото от отношението на сърцето ви.
Джош Макдауел
Думите са вечни. Трябва да ги произнесете или да ги напишете със съзнание за тяхното безвремие.
Джубран Халил Джубран
Мисля, че е важно да експериментираме с нови речници. Тези нови думи ни помагат да осмислим социалното си съществуване по различен начин.
Джудит Бътлър
Неправилно употребените думи водят след себе си грешки в областта на мисълта и след това в практическият живот.
Дмитрий Иванович Писарев
Вслушай се в думите ми, дъще, ако някога искаш да бъдеш щастлива: Никога не се отдавай на мъж.
Дона Крос
Романът е като меланхолична форма. Става дума за някакво разочарование от това как стоят нещата срещу идеята как биха могли да бъдат или как са били.
Елиф Батуман
Нека го кажем така: ако сте романист, мисля, че започвате с идея от 20 думи, работите върху нея и завършвате с роман от 200 000 думи. Ние, хората с картинни книги или поне аз, започваме с 200 000 думи и намалявам до 20.
Ерик Карл
Думите са свидетели, които често говорят по-силно от документите.
Ерик Хобсбом
Не познавам човек, който би могъл да се вкопчи в думите като Хитлер.
Ерих фон Манщайн
Книги, в които всички думи се пишат с главни букви, трудно се четат; така е и с живота, в които всички дни са недели.
Жан Паул
Думата приключение е прекалено използвана. За мен, когато всичко се обърка? Тогава започва приключението.
Ивон Шуинар
Не нашите сексуални предпочитания, цветът на кожата ни, езикът, който говорим, нито религията, която практикуваме, създава търкания, омраза и войни сред обществото. Нашите думи и думите на нашите лидери могат да създадат това несъответствие.
Йехуда Бърт
Мнозина могат да твърдят, че нашата сила на интелигентност е ключът към човешкото господство на нашата планета. Предполагам, че това е способността да изразяваме мислите си в думи, които могат да бъдат съобщени на другите.
Йехуда Бърт
Това ме разгневява, когато устойчивостта свикне като неясна дума. За 90 процента от света устойчивостта е въпрос на оцеляване.
Камерън Синклер
Предишна
1
...
30
31
(Текуща)
32
...
84
Следваща