Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 30
Звуците и ритмите на думите са наистина важни за мен.
Дейвид Алмънд
Имаме бързо нарастваща технология, която прави живота много добър за хората, които умеят да използват думи, и не толкова добър за хората, които не са добри в използването на думи.
Дейвид Брукс
Тя е по-красива, отколкото имам думи. И снощи бях благословен извън всякаква степен да й служа.
Дж. Р. Уорд
Нямам думи. Шестнадесет езика, но без думи.
Дж. Р. Уорд
Написано на огледалото, разкрито от парата, бяха думите, обичам те, Джейн.
Дж. Р. Уорд
Безплодна съм с думи. Защото никакви звуци от устата ми не са достойни за слуха ви.
Дж. Р. Уорд
Все пак би било чудесно, само веднъж, мъжът да я гледа с пълно обожание. Да бъде... увлечен. Да, това беше думата. Тя би искала мъж да бъде увлечен от нея.
Дж. Р. Уорд
Когато поставите нещо там по света, има всички тези думи, които не искате да чуете, за които се надявате хората да не ги казват. Не харесвам нищо, което започва с "пре" - като преминало, преоткриване, пресъздаване - мразя това. Винаги е като да живееш в миналото - да копираш, да подражаваш.
Джак Уайт
Ясно е, че ако Господ не реши да ни се обясни, което често не прави, Неговата мотивация и цели са извън обсега на смъртния човек. Това на практика означава, че много от нашите въпроси - особено тези, които започват с думата "защо" - засега ще трябва да останат без отговор.
Джеймз Добсън
Той обичаше да чете с тишината и златистия цвят на уискито като негови спътници. Харесваше храна, хора, разговори, но четенето беше неизчерпаемо удоволствие. Каквито бяха радостите от музиката за другите, думите на страница бяха за него.
Джеймс Солтър
Идеята ми за писане е да се отдръпвам и да се опитвам непрекъснато, опитвайки се по някакъв начин да намеря точните думи, докато стигна до момент, в който няма да можете да напредвате по-нататък и или имате нещо, или нямате.
Джеймс Солтър
За да бъде тълпата умна, хората в нея трябва да бъдат не само разнообразни в своите перспективи, но и, относително погледнато, независими един от друг. С други думи, хората трябва да мислят за себе си, вместо да следват примера на хората около тях.
Джеймс Суровецки
В американската политика "Европа" обикновено е кодова дума за "голямо правителство".
Джеймс Суровецки
Думата сила има такова общо негативно значение в нашето общество. За какво говорят хората? Говорят ли за мускули или за контрол?
Джеймс Хилман
Когато романът има 200 000 думи, тогава е възможно читателят да изпита 200 000 удоволствия и да се върне към първата страница на книгата и да ги изживее отново, може би по-интензивно.
Джейн Смайли
Гласът не е само звукът, който идва от гърлото ви, но и чувствата, които идват от думите ви.
Дженифър Донъли
Но думите са по-мощни от всичко.
Дженифър Донъли
Не можеш да спориш с мъртвите, независимо какво казваш, те винаги имат последната дума.
Дженифър Донъли
И двамата ми родители обичаха думите. Това беше голямата работа в нашата къща.
Джералдин Брукс
Плувам в море от думи. Те обикалят около мен и през мен и чрез процес, който не ми е напълно ясен, някаква деликатна скрита мембрана изтегля нещата, които са необходимото условие на живота ми.
Джералдин Брукс
Винаги мога да пиша. Понякога, за да съм честна, това, което пиша, е глупост, но това са думи на страницата и следователно е нещо, с което да се работи.
Джералдин Брукс
Но думите са вода в Амстердам, те наводняват ушите ви и загниват, а източният ъгъл на църквата е претъпкан.
Джеси Бъртън
Предишна
1
...
29
30
(Текуща)
31
...
84
Следваща