Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 28
Аз съм привързан към ритъма. Ритъмът говори с думи. Обичам музиката.
Травис Скот
Какви думи има в теб, които могат да променят света?
Трейси Хикман
Идеята за това какво е феминистка се промени толкова много, че трябва да има нова дума за това.
Трини Уудол
Комиксите ми казваха за какъв живот става дума. Така влязох в живота, чрез фантастика.
Уолтър Мозли
Всеки ден, който се събуждаме, е добър ден. Всеки дъх, който поемаме, е изпълнен с надежда за по-добър ден. Всяка дума, която говорим, е шанс да променим това, което е лошо, в нещо добро.
Уолтър Мозли
Думите понякога могат да бъдат използвани за объркване, но практиците на изучаването на езика зависят от това дали да ги прилагат за добро, а не за зло. То е точно като огън; огънят може да затопли къщата ви или да я изгори.
Франк Лунц
Написването на книга е най-трудният, склонен към безпокойство аспект от живота ми, защото думите, които слагам на хартия, са много сериозни за мен.
Франк Лунц
Нека бъдем честни: игнорирането е действие и нищо повече - действате така, сякаш думите или действията на вашите потисници не нараняват. Чуваш думите, чувстваш обидите и понасяш ударите.
Франк Перети
Твърде красивите думи предизвикват недоверие.
Франсоа Фенелон
С други думи, ние се интересуваме от анатомичните и психичните характеристики на хората, живеещи в една и съща биологична, географска и социална среда и както се определя от тяхното минало.
Франц Боас
Там, където става дума за избор на цели, ние казваме: избирай цел, която разумно може да считаш за действително достижима.
Франц Брентано
Аз съм християнин. Аз съм южноафриканец. Аз съм африканец. Аз съм адвокат. Обичам страната си и мисля, че тази страна има голямо бъдеще. В този смисъл на думата съм практичен идеалист.
Фредерик де Клерк
Любов?.. Това е жертва преди всичко. Жертва заради този човек, към който изпитваш чувства. Именно това е важно, а не възвишените думи и въздишки. Само жертвата може да бъде доказателство за твоите отношения.
Фьодор Емеляненко
Започнах да пиша и се привързах към писането от ранна възраст. Започнах с писане на поезия и експериментиране с диалози: скромни пиеси, с други думи. Освен това описвах надълго и нашироко начина на живот на хората в района.
Хасан Бласим
Е, ако разказването на истории е важно, тогава е важна и вашата способност за разказ или способността ви да изразявате думи или да използвате ефективно това, което някой друг е изразил в думите.
Хауърд Гарднър
Интернет позволява на жените да използват думи, което е техен естествен инструмент. Малките момичета говорят с по-сложни, граматически изречения от малките момчета, а жените никога не губят това превъзходство във вербалните способности.
Хелън Фишер
Така че технологиите, независимо дали става дума за телефон или iPhone, компютри като цяло или автомобили, телевизия дори, всички ни индивидуализират. Всички седим пред нашите iPhone и общуваме, но комуникираме ли наистина?
Хенри Минцбърг
Човек с определен характер и цел, който разбира нашия начин на мислене, със сигурност ще упражни власт над нас. Не може напълно да му се противопостави; защото, ако той ни разбира, той може да ни накара да го разберем чрез думата, погледа или друг символ.
Чарлз Кули
Важно е да знаете истории. Усетих как земята се измести, за да направи място за теб, когато се роди, и дойдох да ти разказвам истории, докато си млад. И като мен, вие сте родени с дума на езика си.
Шанън Хейл
Книгата миришеше на прах и старо, но носеше и сладък привкус, намек за нещо привлекателно. Тя отвори първата страница и започна да чете, произнасяйки думите с почтителен шепот.
Шанън Хейл
...докато има движение и хармония, има и думи.
Шанън Хейл
Някои хора се раждат с първата дума на езика на езика им, въпреки че може да отнеме известно време, преди да я вкусят.
Шанън Хейл
Предишна
1
...
27
28
(Текуща)
29
...
84
Следваща