Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 27
Има две думи, които още не разбирам - осъзнатост и интелигентност.
Роджър Пенроуз
Помислете, че е невъзможно вашият идол да съгреши и вие можете да отидете на небето заедно; и че онези, които не искат да се разделят с тях, наистина не обичат Христос в дъното, но само на думи и показно, което няма да свърши работа.
Самюел Ръдърфорд
На нормален роман бих искала да напиша 2000 до 2500 думи на ден; Средно пиша по 10 000 думи на седмица и след това има ден за планиране. С историческите е доста по-трудно, защото трябва да спреш и да провериш фактите.
Сара Пинбъра
Тя показва истината - че истинското значение на една дума е само толкова мощно или безобидно, колкото емоцията зад нея.
Сара Силвърман
Истинските приятели ще ти кажат най-болезнените думи, но ще ти ги кажат с най-добри намерения. Аз съм щастлива, че съм заобиколена именно с такива приятели.
Селена Гомес
В много по-рано класифицирани документи, свързани с дейности в базата, думите "Зона 51" са удобно затъмнени. Винаги има евфемизъм за това - като "изпитателното съоръжение" или "базата" - но никога "Зона 51".
Ани Джейкъбсън
Последни думи: Пригответе ми костюма на Лебеда...
Анна Павлова
Той е възприел най-изгодната за вида геометрия или с други думи най-удобната.
Жул Анри Поанкаре
Мисля, че когато използваме "стрес", често използваме някаква фиктивна дума, за да се опитаме да съберем много различни неща в една голяма категория.
Сидхарт Мукхърджи
Клеопатра имаше едно голямо предимство. Живяла е по времето, когато женските владетели не са били аномалии. И когато жените се радваха на права, те нямаше да се радват още 2000 години. Бихте могли да ги наречете ранни феминистки, ако мога да използвам мръсна дума.
Стейси Шиф
Когато си карикатурист, някак си трябва да си чувствителен – или може би отворен е по-добра дума - към това, което се случва около теб. Когато си адвокат, си точно като булдог с наведена глава.
Стефан Пастис
Мисля, че писането на литература трябва да доставя удоволствие. За какво друго трябва да става дума? Това не е ядрена физика. Всъщност трябва да доставя удоволствие или не струва нищо.
Стивън Грийнблат
Семантиката е за отношението на думите към мислите, но също така и за отношението на думите към другите човешки проблеми. Семантиката е за отношението на думите към реалността - начинът, по който говорителите се ангажират със споделено разбиране на истината и начина, по който техните мисли са закотвени към нещата и ситуациите в света.
Стивън Пинкър
Един ден посетих един човек, който е направил богатство като брокер. Той седеше в офиса си с компютъра си. Наемам хора от тук и сключвам сделки от тази стая, каза ми той. След това ме заведе в търговската зала. Никой не говореше с никой друг, мястото беше тихо като гробница, всички седяха там и гледаха своите терминали - страхотна дума, терминал. Казвам ви, това ме плаши.
Стъдс Търкъл
Смешното е, че идеята за популярност - дори използването на думата "популярен" - е нещо, което почти отсъстваше от живота ми от прогимназията. Всъщност отличителният белег на живота след прогимназията изглежда беше загубата на популярност като основна грижа.
Сюзън Орлийн
Бог очевидно е Бог и Раят очевидно съществува и всяка дума, изречена тук на земята, обръща глави нагоре там.
Тед Декър
Ако трябваше да обобщя Базелския конгрес с една дума - която ще се пазя от произнасяне публично - тя би била следната: В Базел аз основах еврейската държава. Ако днес го кажа на глас, ще ми отговорят всеобщ смях. Ако не след 5 години, със сигурност след 50, всеки ще го разбере.
Теодор Херцел
На хората толкова често се казва, че възкресението е просто метафора и означава, че Исус е умрял и е бил прославен - с други думи, той е отишъл на небето, каквото и да означава това. И те никога не са осъзнавали, че думата "възкресение" просто не означава това.
Н. Т. Райт
Леността, разбира се, е абсолютно решаваща част от творческия процес: не намирате поети, седнали в редици в пещерни фабрики за думи, вторачени в екраните. Те по-скоро могат да бъдат намерени да се излежават на дивана или да се разхождат из горичките, да подхранват меланхоличните си темпераменти и да се губят в дълги мечти.
Том Ходжкинсън
И на думи, и на дела, един от най-големите безделници на всички времена беше Джон Ленън. В песните му виждаме повтарящи се защити, че просто лежи и не прави нищо.
Том Ходжкинсън
Смятаме, че трябва да работим, защото рекламната индустрия е издигнала желанията до потребности. Вестниците и телевизията непрестанно ни тъпчат с най-новите "задължителни неща", независимо дали става дума за обувки, видеоигри или нагреватели за вътрешни дворове. В резултат на това майките смятат, че "трябва" да работят в Tesco, за да си купят скъпи маратонки.
Том Ходжкинсън
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Предишна
1
...
26
27
(Текуща)
28
...
84
Следваща