Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 25
Никое острие не може да пробие човешкото сърце като добре подбраните думи на злобен син.
Абрахам Вергезе
Много е трудно да се проследи въздействието на думите върху живота.
Ан Енрайт
Законът за привличането реагира по същия начин, както и вашият ум: той чува това, което не искате, когато чуете себе си да прави изявление, съдържащо думите не, не или не, вие всъщност обръщате внимание на това, което не не искам. Не забравяйте, че привличате в живота си каквото и да отделяте на вниманието, енергията и се фокусирате върху това дали искате или не искате.
Майкъл Лозиър
Време е да натиснете бутона Рестарт! Рестартирайте вибрациите. Променете думите си, за да промените вибрацията.
Майкъл Лозиър
Много деца, както направих аз, се отдалечават от думите поради страха - което е нещо, което трябва да извадите от образованието: страхът да се тревожите какви оценки ще получите, задържането, притеснението, че ще разочаровате хората, вашето родители, учители.
Майкъл Морпурго
Трябва да получите страхотно заглавие, за да привлечете вниманието в блога си – става дума за примамката, а не за пръчката.
Майкъл Хаят
Учените са скептици. Жалко е, че думата "скептик" придоби и други конотации в културата, включващи нихилизъм и цинизъм. Наистина, в чистото и оригинално значение, това е просто обмислено запитване.
Майкъл Шърмър
Няма нищо по-ценно от отпечатаната дума.
Маргарет Питърсън Хадикс
По думите на мъжете ги познаваме.
Мари дьо Франс
Последната ми дума: не следвай мечтите си... гони ги. С тояга, или лопата, или каквото имаш под ръка. Постигнете тази [пищяща] мечта!
Маурийн Джонсън
Когато кажете твърде много за нещо важно, това винаги звучи по-тривиално, отколкото е. Думите го развалят.
Меган Макафърти
Защото без нашия език ние сме се изгубили. Кои сме ние без думите си?
Мелина Маркета
Думите са мощни оръжия за всички причини, добри или лоши.
Менли Палмър Хол
Има много думи и определения, които никога не съм губил. Но някои тепърва започвам да разбирам истински.
Мери Пиърсън
Ако само. Това трябва да са двете най-тъжни думи в света.
Мерседес Лаки
Всяка написана дума е победа срещу Смъртта.
Мишел Бютор
Да се развличаш постоянно ходейки на партита и премиери е задънена улица. Според мен, няма нищо по ужасно от човешката тълпа. Честна дума, по-добре е ходенето при зъболекар.
Мишел Уилямс
Има писатели, чиито първи чернови са толкова мършави, толкова скромни, че трябва да се върнат назад и да добавят думи, изречения, параграфи, за да направят историята си разбираема или интересна. Не познавам нито един от тези писатели.
Нанси Крес
Ако напиша мюзикъл, нямаше да е за мен. Въпреки че правя някаква магия, така че вероятно ще става дума за магьосник, който се появяваше и отново се появяваше навсякъде.
Нийл Патрик Харис
Как да започна да пиша книга? Седя там, измислям начална линия и след това вървя малко по малко. Ще се чудя, добре, какво предстои? И това продължава до самия край. Вече повече от дузина години имам повтарящ се сън, в който чета книга и страниците са празни, но докато чета, думите започват да съществуват толкова бързо, колкото очите ми могат да се движат. Странно, странно нещо.
Ник Тошес
По-късно - когато се случиха неща, които никога не биха могли да си представят - тя му написа писмо, в което казваше: Кога ще научиш, че няма дума за всичко.
Никол Краус
Авторът отива от мисълта към думите, а читателят от думите към мисълта.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
...
24
25
(Текуща)
26
...
84
Следваща