Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 22
Този, които лъже с езика на думите, се издава с езика на жестовете, на които той не обръща внимание.
Освалд Шпенглер
Ти не би могъл да охарактеризираш войната с по-сурови думи от мене.
Уилям Шърман
Ако си направя татуировка, тя би била думата "Мама".
Уди Алън
Аз имам теория за думите. Има хиляди начини да се каже "Подай ми солта!". Това може да означава "Няма достатъчно сол в храната ми." или "Обичам те". Или може "Много съм ти ядосан." – списъкът може да продължи и нататък. Думите са малки бомби, в които има много енергия.
Кристофър Уокън
Човек забравя думите, както забравя имената. Речникът се нуждае от постоянно наторяване, иначе ще умре.
Ивлин Уо
Мръсната дума предразсъдък и чистата дума вяра имат нещо общо: и двете започват там, където свършва разумът.
Харпър Ли
Бъди верен на своята работа, своята дума и своите приятели.
Хенри Дейвид Торо
Ако имаш думите, винаги има шанс да намериш пътя.
Шеймъс Хийни
От Бога ни отдалечава лъжата, и само лъжата. Лъжовните мисли, лъжовните думи, лъжовниие чувства, лъжовните желания - тази съвкупност от лъжи, водеща ни към небитието, към измамната реалност и към отричането от Бога.
Николай Велимирович
Нека се посрамим поне от животните. Животните имат всичко: земята, изворите и пасищата, планините и горите. А човек става по-яростен от животното, казвайки тези студени думи: "Това е ваше, а това е мое".
Йоан Златоуст
Думите на този философ са празни, които не лекуват никакви страдания на човека. Точно както медицината не е от полза, ако не изгони болестите от тялото, така е и философията, ако не изгони болестта от душата.
Епикур
За любимия думата на обич е залък; но за гладуващите от любов една дума на привързаност може да бъде празник.
Макс Лукадо
Забравяме, че НЕВЪЗМОЖНО е една от любимите думи на Бог.
Макс Лукадо
Не става дума за победа или загуба, а за любов и уважение.
Макс Лукадо
Миналото не трябва да е вашият затвор. Имаш глас в съдбата си. Вие имате думата в живота си. Имаш избор в пътя, който поемаш.
Макс Лукадо
Само за телеграфа плащат за думи, а не за дела.
Марти Ларни
Колкото по-малко думи, толкова по-добра е молитвата.
Мартин Лутър Кинг
Не обичам, когато ме наричат мила. "Мила" - това е дума, която повече подхожда за твоята котка.
Натали Портман
Висшето образование не е показател за ума, скъпите подаръци - не са признак за любов, обещанията и думите не винаги са истински. Вашият опит, вниманието и постъпките по отношение на хората - ето това е истински ценно.
Орландо Блум
Съдбата е дума, чието съдържание трябва да почувствате.
Освалд Шпенглер
Любов - една от злините, които не могат да бъдат скрити, с една дума, един недискретен поглед, понякога дори да с мълчание.
Пиер Абелар
"Да" - дума, която жените по-лесно произнасят с очи, отколкото на глас.
Пиер Декурсел
Предишна
1
...
21
22
(Текуща)
23
...
84
Следваща