Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 21
Овладей работата, думите ще се намерят.
Катон Стари
Говорейки с умни, не употребявай много думи.
Катон Стари
Твърде старателното търсене на думи често разваля цялата реч. Най-добрите думи са тези, които се появяват от само себе си; те изглеждат като подсказани от самата правда.
Квинтилиан
Страницата е дълга, празна и пълна с истина. Когато приключа с нея, тя вероятно ще бъде дълга, пълна и изпразнена с думи.
Джак Керуак
Прозата – това са думите в най-хубавия ред, а поезията – това са най-хубавите думи в най-хубавия ред.
Самюъл Тейлър Колридж
Често съжалявам за думите си, но никога за мълчанието си.
Ксенократ
В тона на гласа, в очите и в общия израз се съдържа не по-малко красноречие, отколкото в подбора на думите.
Франсоа дьо Ларошфуко
За епохата говорят повече думите, които не се употребяват, нежели ония, с които се злоупотребява. (712)
Станислав Йежи Лец
Мъдрият владетел никога не трябва да държи на думата си, когато това би било против неговите интереси.
Николо Макиавели
По-лесно можете да върнете един милион долара, които сте откраднали, отколкото една дума, която сте изтървали.
Артър Милър
Това е своеобразно задължение да бъдете богати, за да имате могъществото да правите добро; богатството е друга дума за могъщество.
Мери Уъртли Монтегю
Думите са стока, за която не съществува спад в търсенето.
Кристофър Морли
Силата на думите е такава, че когато предскажете нещо, вие сами логически се повеждате към това, което сте предсказали.
Борис Пастернак
Думата "правда" е една от онези думи, които носят в себе си мълния.
Джани Родари
През цялата си кариера, ако съм направил нещо, то е било да обръщам внимание на всяка нота и на всяка дума, която пея – ако песента значи нещо за мене. Ако не мога да внуша това на слушателите, аз се провалям.
Франк Синатра
Бъдете прости в думите, маниерите и жестовете. Забавлявайте по същия начин както разпореждате. Ако можете да накарате един човек да се смее, вие можете да го накарате да мисли, да ви харесва и да ви вярва.
Алфред Смит
Мъжествените подвизи са по-достоверни и от думите.
Александър Суворов
Аз съм жена на малкото думи, но многото действие.
Мей Уест
Думата е не друго, а далечно и слабо ехо на мисълта.
Гюстав Флобер
Нищо, което използваме, чуваме или докосваме, не може да бъде изразено с думи, които да са равни на онова, което дават сетивата.
Хана Аренд
Не е необходимо да пеете за любов през цялото време, за да дадете на хората любов. Не трябва да натрапвате тези думи през цялото време.
Джими Хендрикс
Знам, че отново излязох победител в края на шейсетте. Знам, че бях предопределен за големи неща. Хората ще кажат, че този начин на мислене въобще не е скромен. Съгласен съм. Скромността не е дума, която се отнася по някакъв начин за мен. И се надявам да не бъде никога.
Арнолд Шварценегер
Предишна
1
...
20
21
(Текуща)
22
...
84
Следваща