Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 20
Изговорената дума превръща индивидуалното знание във взаимно познание и няма път назад, след като преминете през тази скала. Да не кажеш нищо беше по-поправимо и с времето разбрах, че обикновено това е най-добрият ти начин на действие.
Карън Джой Фаулър
Разбиране, изобретателност, насоченост и критика: интелигентността се съдържа в тези четири думи.
Алфред Бине
Мисля, че едно е, че всеки, който е трябвало да се бори с психично заболяване - независимо дали става дума за депресия, биполярно заболяване или тежка тревожност, каквото и да е - всъщност има доста голяма издръжливост в смисъл, че вече е трябвало да се справи със страданието, личните страдания.
Кей Редфийлд Джеймисън
В ръцете на великия поет думите имат начини да ни засягат по начини, които не разбираме.
Кенет Брана
Обичах актьорството, което никога не беше за пари, за славата. Ставаше дума за търсене на смисъл. Беше болезнено.
Ким Новак
Искам следната дума: блясък, великолепието е плод в цялата му сочност, плод без тъга. Искам огромни разстояния. Моята дива интуиция за себе си.
Кларис Лиспектор
Както и каламбура, програмирането е игра на думи.
Алън Перлис
Истинската опасност никога не е била елиминирана от думи и теории.
Лев Шестов
Мога да дам съвет на всеки, който се интересува да пише с една дума: Прочетете! Мисля, че е много по-важно да си читател, отколкото да си писател!
Линда Сю Парк
Оправях се, говорейки. Смъртта не можеше да получи дума в крайна сметка, обезсърчена и пътуваща.
Луиз Ърдрич
Това е, което искам в рая... думите да се превръщат в ноти, а разговорите - в симфонии.
Тина Търнър
По някаква странна и плачевна причина повечето хора са по-впечатлени от думи, отколкото от цифри, за голем недостатък на човечеството.
Ян Тинберген
Това, което ми харесва в Холивуд е, че тук човек може да постигне успех, знаейки само две думи на английски: "безподобно" и "отвратително".
Вики Баум
Работата не е в думата, а в интонацията, с която тази дума се произнася.
Висарион Белински
Думите са чудесна възможност за комуникация, но те никога няма да заменят целувките и юмруците.
Ашли Брилиант
Слабото познаване на света трябва да убеди всеки човек, че действията, а не думите, са истинският критерий за привързаността на приятелите.
Джордж Вашингтон
Четирите най-прекрасни думи в ежедневната ни реч: "Аз нали ти казах?!”.
Гор Видал
Към думите трябва да се отнасяме честно.
Николай Гогол
Думите са само знаци на идеите.
Самюел Джонсън
Истинските думи не са красиви; красивите думи не са истинни. Добрите думи не са убедителни; убеждаващите думи не са добри.
Лао Дзъ
Духът на езика най-отчетливо се изразява в непреводимите думи.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Силата на словото е безперделна. Често е достатъчна една удачна дума, която да спре обърната в бягство войска, да превърне поражението в победа и да спаси страната.
Емил дьо Жирарден
Предишна
1
...
19
20
(Текуща)
21
...
84
Следваща