Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 18
Много рано в живота станах очарован от чудесата, които езикът може да постигне. И започнах да играя с думи.
Гуендолин Брукс
Това се разбира от последните думи: те са ключове за отключване на отвъдното. Те не са последни думи, а пароли и веднага щом бъдат изречени, можете да отидете.
Даниел Уолъс
Надявах се организациите да започнат да включват този набор от умения в своите програми за обучение - с други думи, да предлагат образование за възрастни по социална и емоционална интелигентност.
Даниъл Голман
Понякога беше трудно да изразиш колко много обичаш някого. Казахте думите, но никога не бихте могли да уловите дълбочината на това. Никога не бихте могли да държите някого достатъчно здраво.
Дайан Чембърлейн
Думите трябва да се лутат и криволичат. Те трябва да летят като сови и да трептят като прилепи и да се плъзгат като котки. Те трябва да мърморят и да крещят, да танцуват и да пеят.
Дейвид Алмънд
Писането ще бъде като пътешествие, всяка дума стъпка, която ме отвежда по-далеч в неоткритата земя.
Дейвид Алмънд
Твърде много думи за една книга - истината може да е по-странна от измислицата, но се нуждае от по-добър редактор.
Дейвид Бениоф
Стиховете са мечтите на Вселената, изкристализирани в думи.
Дейвид Зиндел
Думите са частта от мълчанието, която може да се говори.
Джанет Уинтерсън
Никога няма думи за най-силното от нашите чувства. Има просто болката, която не можем да споделим. Болка, която всички трябва да се чувстваме сами.
Джеймс Фрей
Самият аз не разбирам немски. Изучавал съм този език в училите, но съм забравил всичко до последната дума две години след завършването и оттогава се чувствам много по-добре.
Джеръм К. Джеръм
Ако създадете страхотно изживяване, клиентите си казват един на друг за това. Дума в уста е много мощна.
Джеф Безос
В английският език има думи "сирак", "вдовец", "вдовица", но няма дума за родители загубили дете.
Джоди Пико
Библията не е човешката дума за Бог, а Божията дума за човека.
Джон Барт
Определям добрия човек като човек, който напълно осъзнава собствените си ограничения. Те познават силните си страни, но познават и сянката си - познават своите слабости. С други думи, те разбират, че няма добро без лошо. Доброто и злото наистина са едно, но ние сме ги разделили в нашето съзнание. Ние ги поляризираме.
Джон Брадшоу
Бих искал да посоча на хората божественото на музикален език, който надхвърля думите. Искам да говоря с душите им.
Джон Колтрейн
Искам да бъда сила за истинско добро. С други думи, знам, че има лоши сили. Знаете ли, знам, че тук има сили, които носят страдание на другите и нещастие на света, но аз искам да бъда противоположната сила. Искам да бъда силата, която наистина е за добро.
Джон Колтрейн
Обичам описанието на готическите църкви преди печатаната дума, че са били библиите на бедните.
Джон Макгахърн
Мотивацията не е мислеща дума; това е чувствена дума.
Джон П. Котър
С други думи, смъртта на екипажа е характеристика, а не бъг - каза сухо Касауей.
Джон Скалзи
Най-добрият начин да промениш своят живот е ежедневно да променяш своите мисли, чувства, думи и постъпки.
Джон Темпълтън
Става въпрос за жените. Става въпрос за властта и за жените и просто мразиш тези две думи в едно и също изречение, нали?
Джос Уедън
Предишна
1
...
17
18
(Текуща)
19
...
84
Следваща