Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 17
Ако ние открием несъответствие между думите на човека и неговия характер, цялото впечатление за него става разбито и болезнено; той бунтува въображението поради липсата на единство и дори доброто в него едва ли се приема.
Чарлз Кули
Бих отишъл в дълбините сто пъти, за да развеселя унил дух. Добре е за мен, че бях наскърбен, за да знам как да кажа една дума навреме на уморения.
Чарлс Х. Спърджън
Не можете да клеветите човешката природа; по-лошо е, отколкото думите могат да го нарисуват.
Чарлс Х. Спърджън
Не харесвам думата "алкохолик". Обичам да мисля за себе си като напреднал пияч.
Челси Хендлър
Правенето на добро е проста и универсална визия. Визия, към която всеки един от нас може да се присъедини и да допринесе за нейното реализиране. Визия, основана на вярата, че чрез правене на добри дела, позитивно мислене и утвърдителен избор на думи, чувства и действия, можем да подобрим доброто в света.
Шари Арисон
Ако разгледаме внимателно Хагската конвенция, виждаме, че тя счита предлагането на добри служби за задължение на всяка държава. С други думи, подобни предложения трябва да се правят винаги, когато даден спор стане критичен и заплашва да избухне във война.
Шарл Албер Гоба
Когато става дума за смърт, знаем, че смехът и сълзите са почти едно и също нещо.
Шърман Алекси
Нарисувах, защото думите бяха твърде непредсказуеми.
Шърман Алекси
Езикът е част от културата, и нужно е да поемем отговорност за нашата култура и да не се боим от думите.
Ървин Уелш
Ако един литературен човек събере две думи за музиката, една от тях ще сгреши.
Арън Копланд
Стрелите пронизват плътта, а лошите думи - душата.
Балтазар Грасиан
Романът не е морален в обичайния смисъл на думата. Може да се нарече морално, когато ни изтръгне от ступора и ни накара да се изправим срещу абсолютите, в които вярваме.
Азар Нафизи
Таланта на автора се заключава в способността да предаде сложни чувства с прости думи.
Брайън Молко
Мога да рисувам линии с молив, за да покажа, че нещо се движи, но ако пиша, се боря с това как да го напиша. Момчето изтича по коридора? Момчето бързо изтича по коридора? Момчето изтича по мраморния коридор? Измъчвам думите. Така че моят редактор работи много усилено. Щастлив съм, че я имам.
Брайън Селзник
Срамът мрази, когато протегнем ръка и разкажем историята си. Мрази да има увити думи около него - не може да оцелее, ако бъде споделено. Срамът обича тайната. Когато погребем историята си, срамът метастазира.
Брене Браун
В класическия арабски и в другите класически езици на исляма няма двойки термини, съответстващи на мирянски и църковни, духовни и светски, светски и религиозни, тъй като тези двойки думи изразяват християнска дихотомия, която няма еквивалент в света на исляма.
Бърнард Луис
Човек умира, но душата му не е подвластна на унищожаване, избягва и живее различен живот. Но ако починалият е бил художник, ако той е затаил в живота си звуци, цветове, или думи - душата му, все едно, е жива и за земята, за човечеството...
Валерий Брюсов
Историята е гръцка дума, която означава същото като нашите събития или дела.
Василий Татишчев
"Аз те обичам" - това са три думи които са начало на всяка трагедия...
Виле Вало
Думата смърт не означава смърт за мен, а отдалечаване от този жесток свят. Това не е въпрос дали е необходимо да се режат вените, а въпросът дали можете да умрете от любов. Наистина любовта е най-важното, за което можете да пожертвате всичко.
Виле Вало
Когато произнасям думата бъдеще, първата сричка вече принадлежи към миналото. Когато произнасям думата Мълчание, я унищожавам.
Вислава Шимборска
"Тероризъм": думата, която не означава нищо, но оправдава всичко.
Глен Грийнуолд
Предишна
1
...
16
17
(Текуща)
18
...
84
Следваща