Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 16
Никога не трябва да забравяме, че чрез нашите действия, думи и мисли имаме избор.
Согиал Ринпоче
Играта не е в думите ви, а във вас!
Стела Адлер
Американската конституция е най-великият управленски документ и с около 7000 думи, почти най-краткият.
Стивън Амброуз
Не могат да се върнат четири неща: казаната дума, излетялата от лъка стрела, отминалият живот и пропуснатата възможност.
Тед Чан
Спомням си разочарованието, че не можех да говоря. Знаех какво искам да кажа, но не успях да изкарам думите, така че просто крещях.
Темпъл Грандин
Поезията не е просто размесване на мъртви думи или дори събиране на живи.
Теодор Рьотке
Източникът на любовта е дълбоко в нас и можем да помогнем на другите да осъзнаят много щастие. Една дума, едно действие, една мисъл може да намали страданието на друг човек и да му донесе радост.
Тик Нят Хан
Възможно е да живееш двадесет и четири часа на ден в състояние на любов. Всяко движение, всеки поглед, всяка мисъл и всяка дума могат да бъдат пропити с любов.
Тик Нят Хан
Понякога е по-добре да не говорим за изкуство с думата "изкуство". Ако просто действаме със съзнание и почтеност, нашето изкуство ще процъфти и изобщо не е нужно да говорим за това.
Тик Нят Хан
Просто на някои хора им отне малко повече време, отколкото на други, за да осъзнаят колко малко думи са им необходими, за да преминат, колко голяма част от живота могат да преговарят мълчаливо.
Том Перота
Поезията е мисли, които дишат, и думи, които горят.
Томас Грей
И също така стана ясно, че тези условия на неравенство и историческа несправедливост породиха чувство на омраза в света - дълбоко усетена омраза, която не може лесно да бъде преодоляна с няколко добри думи.
Улрих Бек
Израснах в атмосфера, в която думите бяха неразделна част от културата.
Уоле Шоинка
Някои от нас поетите не са точно поети. Живеем понякога отвъд думата.
Уоле Шоинка
В нашата обърканост, ние се застъпваме един за друг, щастливи да бъдем заедно, говорейки без да изричаме и една дума.
Уолт Уитман
В поезията трябва да обичате думите, идеите и образите и ритмите с цялата си способност да обичате каквото и да било.
Уолъс Стивънс
Поезията е усилие на недоволния човек да намери удовлетворение чрез думи.
Уолъс Стивънс
Структурата и звукът на думата са толкова загадъчни, колкото нейното значение.
Федерико Гарсия Лорка
Китайски поет преди много векове забеляза, че да се създаде нещо отново с думи е като да си жив два пъти.
Франсис Мейс
Мисля, че депресията поражда у мен спешна нужда да пиша, но също така вярвам, че ежедневният стрес и дори положителният стрес от интензивното щастие могат да ме принудят да изразя себе си чрез написаната дума.
Франческа Лия Блок
Мъжете нямат нужда от лингвистичен талант; те просто се нуждаят от кураж и думи.
Хелън Фишер
Ако дъщеря ми даже значка с думата "идиот", аз бих си я сложил.
Хю Лори
Предишна
1
...
15
16
(Текуща)
17
...
84
Следваща