Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 15
Усмихнах се в отговор, значението на маниерите, както винаги казваше майка ми, е обратно пропорционално на това колко е склонен човек да ги използва, или, с други думи, понякога учтивостта е всичко, което стои между него и лудостта.
Никол Краус
Почти всички хора - роби, и това се обяснява с тази причина, поради която спартанците обяснявали падението на персите: те нямали силата да казват думата "не".
Никола дьо Шамфор
Никога не избираме кои думи да използваме, тъй като докато те означават това, което означават да означават, не ни интересува дали имат смисъл или глупост.
Нортън Джъстър
Хвърлянето на неща ме ужаси. Страдах от изключителна, парализираща тревожност, когато ставаше дума за нещо отдалечено атлетично. Дори не бих бягал да хвана училищния автобус, защото знаех, че ще пътувам и след това ще ме дразнят цяла година.
Огастин Бъроуз
Най-много обичах, когато миглите му потрепваха и той мигаше и изведнъж в очите му се появи щастие. Безпогрешно. Като една-единствена дума, отпечатана на чиста бяла страница.
Огастин Бъроуз
Обективност не съществува. Думата е лицемерие, което се поддържа от лъжата, че истината остава в средата. Не, сър: Понякога истината остава само от едната страна.
Ориана Фалачи
Да правиш другите щастливи чрез доброта на изказванията и искреността на правилните съвети е знак за истинско величие. Да нараниш друга душа със саркастични думи, погледи или предложения е презрително.
Парамаханса Йогананда
Ако сте млади и пиете много, това ще развали здравето ви, ще забави ума ви, ще напълнеете - с други думи, ще ви превърне във възрастен.
Патрик О'Рурк
Ако погледнете Земята без архитектура, понякога е малко неприятно. Така че има тази основна човешка нужда да се подслони в най-широкия смисъл на думата, независимо дали става дума за киносалон или обикновена кабина в планината. Това е сърцевината на архитектурата: Да се осигури пространство за хората.
Петер Зумтор
Знаех думите на 25 рок песни, затова ме взеха в групата. "Long Tall Sally" и "Tutti-Frutti" ме вкараха. Това беше моето прослушване.
Пол Маккартни
Лириците си играят с думите.
Пол Маккартни
Ако вие сте учен... и не можете с две думи да обясните на петгодишно дете, с какво се занимавате - вие сте шарлатан.
Ричард Файнман
С други думи, колкото по-добре са се справили с теста за интелигентност, толкова по-зле са се справили с практическия тест и колкото са се справили с практическите тестове, толкова по-лошо са се справили с теста за интелигентност.
Робърт Дж. Стърнбърг
Думата "философия" носи неприятни конотации: непрактична, несветска, странна.
Саймън Блекбърн
Външността и маниерите са по-изразителни, от колкото думите.
Самюел Ричардсън
И двамата казвате едно и също нещо. Единствената причина да спорите е, че използвате различни думи.
Самюъл Хаякава
Що се отнася до писането, аз започнах да разказвам истории, веднага щом можех да говоря, и започнах да ги записвам, веднага щом съчетавах думи.
Сара Зетел
Божествеността е тази, която оформя не само вашите цели, но и вашите действия, вашите думи и мисли.
Свами Шивананда
Всяка философия, която може да се каже с две думи, принадлежи там.
Сидни Харис
"Ще повярвам, ако го видя" за кучета се превежда като "Ще повярвам, ако го помириша". Така че не си правете труда да им крещите; те обръщат внимание на енергията и аромата, а не на вашите думи.
Сизар Милан
Вие просто се сринахте, сър. По думите на непрофесионалния човек, тялото ви отне разрешението си да продължите да злоупотребявате с него.
Скот Линч
Понякога мисля, че "приятел" е просто дума, която използвам за всички хора, които все още не съм убил.
Скот Линч
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
84
Следваща