Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дума" - страница 11
Ако чаках съвършенството, никога нямаше да напиша и една дума.
Маргарет Атууд
Над обществото стабилна власт имат само идеите, а не думите.
Висарион Белински
Тайната на ефективната оригиналност в рекламата не е създаването на нови и сложни думи и картинки, а използването на познати думи и картинки в нови комбинации.
Лео Бърнет
Има неща, които наистина не могат да се опишат с думи. Те разкриват самите себе си. Те са това, което е мистично.
Лудвиг Витгенщайн
На много думи им се е наложило дълго да бродят пешком, преди да станат крилати.
Мария фон Ебнер-Ешенбах
Думите ни имат крила, но летят не там, където бихме искали ние.
Джордж Елиът
Най-добрият език се състои от прости и невзрачни думи.
Джордж Елиът
Аз обичам и съм обичана. Уви, не става дума за един и същи човек.
Янина Ипохорска
При тях мисълта не влече след себе си думите, а с голям труд ги догонва.
Василий Ключевски
Лесно е да бъдеш философ, научавайки наизуст само три думи: "Бог така сътвори" и повтаряйки ги в отговор вместо всички останали причини.
Михаил Ломоносов
Късметът е просто друга дума за съдба ... или си градиш своята собствена сам, или си прецакан.
Джон льо Каре
Аз измислих, развих и приложих в много области нова геометрия на природата, която намира реда в хаотичните форми и процеси. Тя растеше безименна до 1975 г., когато пуснах в обращение нова дума, за да я обозначавам, фрактална геометрия, от латинската дума fractus, за нещо неправилно и начупено. Днес можете да кажете, че преди фракталната геометрия да бъде организирана, животът ми е следвал фрактална орбита.
Беноа Манделброт
Всяка политическа партия, която включва в името си думата "демократична", просто не е такава.
Патрик Мъри
...Винаги се ядосвам, когато срещна фразата: "нямам думи, с които да го изразя" и т.п. Гупости! Винаги има думи, но умовете ни са лениви!
Николай Некрасов
Помислете много добре преди да говорите, защото вашите думи и влияние ще засадят семената на успеха или провала в съзнанието на друг.
Наполеон Хил
Двете най-красиви думи в английския език – "Прилагам чек”.
Дороти Паркър
Няма нищо във философията, което да не може да се каже с прости думи.
Анри Бергсон
Бог е само дума, измислена, за да бъде обяснен света.
Алфонс дьо Ламартин
Ако думата не съществува – открий я. Но преди това се убеди, че не съществува.
Шарл Бодлер
Има светлина в женските очи, която говори по-силно от думите.
Артър Конан Дойл
Ако не можеш да направиш добро с дело, направи го с дума; ако не можеш с дума, направи го с помисъл.
Теофан Затворник
Бих си загубил ума от несправедливостите по света, ако не знаех, че последната дума има Бог.
Паисий Светогорец
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
84
Следваща