Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Истина" - страница 8
Пълната и голата истина е предмет на науката, а не на изкуството.
Алексей Константинович Толстой
Добавете няколко капки отрова към половин истина и имате абсолютна истина.
Ерик Хофер
Когато истината вече не е свободна, свободата вече не е истинска: истините на полицията са истините на днешния ден.
Жак Превер
Стани по-голям или се прибирай. Понеже е истина. Какво имаш да губиш?
Илайза Душку
Лъжата бяга спринтове, но истината бяга маратони.
Майкъл Джексън
Достигни до истината отвъд разума. Любовта е мостът.
Стивън Ливайн
Всеки мит е една от версиите на истината.
Маргарет Атууд
Половината от лъжите, които казват за мен, не са истина.
Йоги Бера
Ако ти не можеш прамо, откровено, даже рязко да кажеш на приятеля всичко, което мислиш за него и за неговите постъпки или да изслушаш от него подобна истина за себе си, значи вие не вярвате истински един в друг, не разбирате и не се уважавате един друг.
Иван Гончаров
Мъжете винаги са ненавиждали женското клюкарстване именно защото подозират истината: техните размери са взети и сравнени.
Ерика Джонг
Дилемата на критика: по-добре да обидиш автора, като му кажеш истината, или да излъжеш, унижавайки самия себе си.
Самюел Джонсън
В историята на всеки народ ще се намерят немалко страници, които биха били великолепни – само ако бяха истина.
Дени Дидро
Истината е в настъпление и нищо няма да я спре.
Емил Зола
Истината е равновесие. Обаче обратното на истината, което е неравновесие, може да не е лъжа.
Сюзан Зонтаг
Винаги ми е било трудно с жените. Наистина не ги разбирам. Да започнем с това колко малко жени казват истината.
Барбара Картланд
Съмненията са по-жестоки и от най-неприятните истини.
Молиер
Платон е мой приятел, Аристотел е мой приятел, но най-голям приятел ми е истината.
Исак Нютон
Страхът пред възможността за грешка не бива да ни отказва от търсенето на истина.
Клод Адриан Хелвеций
Когато започнах да обичам себе си, разбрах, че болката и страданието са само предупредителни знаци, че живея против собствената си истина. Сега знам, че това се нарича "автентичност".
Чарли Чаплин
Приятелство от пръв поглед, подобно на любов от пръв поглед, се смята за единствената истина.
Херман Мелвил
Истината е в делата, не в думите.
Херман Мелвил
Великата истина е тази, чиято противоположност също е истина.
Томас Ман
Предишна
1
...
7
8
(Текуща)
9
...
88
Следваща