Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Истина" - страница 15
Аз съм единственият, който знае истината за Райхстага, понеже аз го подпалих.
Херман Гьоринг
Истината е винаги модерна, но никога не идва време, когато е безопасно да й се даде глас.
Кларънс Дароу
Правя неща, които са истина за мен. Единственото нещо, с което имам проблем е да ми бъде поставен етикет.
Джони Деп
И така голяма част от живота ни е отдаден на изследване на нашите несъвършенства, което значи, че нямаме време да развиваме нашите въображаеми добродетели. Истината е, че ние усъвършенстваме само нашите пороци и, когато си отива от този свят, човек е по-лош, отколкото е бил, когато се е родил.
Едуард Далбърг
Половин истина е както и половин тухла – винаги по-убедителен аргумент, отколкото цяла. А и по-лесно се носи.
Стивън Лийкок
Няма и не може да има никакъв компромис между доброто и злото, истината и лъжата, прогреса и регреса.
Джузепе Мацини
Адвокатът ще направи всичко възможно, за да спечели делото, ако трябва и истината ще каже.
Патрик Мъри
Хората реагират на страха, но не и на любовта, тях не ги учат така в неделното училище, но е истина.
Ричард Никсън
Според мене аз съм само едно дете, играещо си на плажа, докато огромният океан на истината лежи неоткрит пред мене.
Исак Нютон
Не ми пука какво са казали за мен, стига да не е истина.
Дороти Паркър
Заблудите, за да са опасни, трябва да са примесени с голяма доза истина. Само в това съчетание те могат да добият широко разпространение.
Сидни Смит
Половината от нещастията на света произлизат от недостига на мъжество да кажеш и да чуеш истината спокойно и в дух на любов.
Хариет Бичър Стоу
Това, от което ви е страх, няма сила. Сила има вашият страх от него. Само истината ще ви направи свободни.
Опра Уинфри
Аз разбирам напълно, че нито един успех или постижение не може да бъде трайно, ако не се гради на истината и справедливостта, и затова няма да се ангажирам с никакви сделки, които не носят полза на всички участници в тях.
Наполеон Хил
Но истината е, че никога не съм искал да бъда филмова звезда - и бях съвсем наясно с това.
Итън Хоук
Не обичам да ме лъжат, но от истината съм също уморен.
Виктор Цой
Казват, че в края на краищата истината ще възтържествува – но това не е истина.
Антон Чехов
Истината по въпроса е, че вие винаги знаете какво е правилно да се направи. Трудната част е то наистина да се направи.
Норман Шварцкопф
Природата не търпи празно пространство: там, където хората не знаят истината, те я запълват с догадки.
Джордж Бърнард Шоу
Красотата е истина, истината е красота.
Джон Кийтс
Неговите литературни достойнства трябва да бъдат оставени на преценката на читателите; що се отнася до нейната истина, не бива да се колебая да направя увереното твърдение, че от първата до последната дума не съм се насочил към нищо друго.
Йосиф Флавий
Изживейте живота си в истината и справедливостта, толерантни към онези, които не са нито верни, нито справедливи.
Марк Аврелий
Предишна
1
...
14
15
(Текуща)
16
...
88
Следваща