Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Истина" - страница 11
Обичайно не излизам извън себе си, но ако се ядосам, е истина - аз съм страшно зла.
Ева Мендес
Ако истината не беше скучна, науката отдавна щеше да премахне Бог. Но Бог, както и светците, е средство за избягване на тъпата баналност на истината.
Емил Чоран
Историята - това е истина, която е станала лъжа. Мит - това е лъжа, която е станала истина.
Жан Кокто
Яснотата е такова очевидно качество на истината, че те често са дори объркани помежду си.
Жозеф Жубер
Неразделната любов така се различава от взаимната любов, както заблуждението от истината.
Жорж Санд
По-лесно е да намериш грешката, отколкото истината. Грешката лежи на повърхността и ти я забелязваш веднага, а истината е скрита в дълбочината и не всеки може да я намери.
Йохан Волфганг фон Гьоте
В хората има повече истина, отколкото в думите.
Карел Чапек
Ако други биха разсъждавали върху математическите истини толкова дълбоко и непрекъснато, колкото аз, те щяха да направят моите открития.
Карл Фридрих Гаус
Повтарящите се лъжи стават история, но не стават непременно истината.
Колъм Маккан
Научете се да слушате, разбирате и обичате жестоката истина за себе си.
Константин Станиславски
Новите знания са най-ценната стока на света. Колкото повече истини откриваме, толкова по-богати ставаме.
Кърт Вонегът
Най-верният признак на истината е простотата и яснотата. Лъжата е сложна, претенциозна и многословна.
Лев Толстой
Кажи ми все пак - може би ще мога да намеря истината, като сравня лъжите.
Лев Троцки
Нека ви кажа истината: Истината е това, което е. И това, което трябва да бъде, е фантазия ужасна, ужасна лъжа, която някой отдаде на хората отдавна.
Лени Брус
За властта се говори или само добро, или истината.
Генадий Малкин
Какво е това истина? Съответствието на нашите съждение на творенията на природата.
Дени Дидро
Единствената истина е музиката.
Джак Керуак
Ако има една вечна истина за политиката, то е, че винаги има една дузина добри причини да не се прави нищо.
Джон льо Каре
И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.
Иисус Христос
За да имаш право да критикуваш, трябва да вярваш в някаква истина.
Максим Горки
Когато съм отчаян, си спомням, че в цялата световна история истината и любовта винаги са печелили. Имало е тирани и убийци, и за времето си може би са изглеждали непобедими, но но накрая винаги биват сразени. Винаги си спомняйте това.
Махатма Ганди
Ако трябва да кажем истината, бракът е зло, но необходимо зло.
Сократ
Предишна
1
...
10
11
(Текуща)
12
...
88
Следваща